Her er oppskrift på en nydelig, vegetarisk gryte som er inspirert av det meksikanske kjøkken. Oppskriften har jeg funnet hos Damn Delicious, og den passer veldig godt til de dagene man ønsker å spise vegetarisk. Denne uken er det mange verden rundt som har kjøttfri uke, og er man vant til å spise kjøtt så kan det fort bli krise på kjøkkenet hvis man ikke helt vet hva man skal lage. Denne «gryten» er enkel, rask og velsmakende – og for min del har den bidratt til at det er lettere å velge vegetariske matretter i hverdagen. Det finnes flere bloggere som er gode på vegetarmat, Vegetarbloggen og Green Bonanza er to av mine favoritter på dette området. Er du interessert i å lage gode vegetariske retter, så anbefaler jeg at du tar en titt på bloggene deres 😀
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte:
Antall personer: 4
Tid: 10-20 minutter
– 1 ss olivenolje
– 1 jalapeño
– 2 hvitløksfedd
– 2,5 dl quinoa/ris/couscous
– 2,5 dl grønnsaksbuljong
– 200 gram tomater
– 1 boks grytebønner
– 1 boks mais
– 2 ss tørkede chiliflak
– 1 ss spisskummin
– 1 avocado
– saften av 1 lime
Finhakk jalapeño og hvitløksfedd. Ha dette over i en stekepanne sammen med olivenolje og la det frese på middels varme i ca. 2 minutter. Tilsett resten av ingrediensene untatt lime og avocado, og så skal det koke i noen minutter. Hvor lenge du skal la dette koke avhenger av om du bruker ris, quinoa eller couscous – se på pakningen hvor lang koketid det er som anbefales. Til slutt skjærer du avocado i biter og rører dette inn i «gryten» sammen saften av en lime.
0
Meksikansk gryte ville vært supergodt akkurat nå 😀 Comida mexicana deliciosa ;P
Det er litt igjen, men det holder vel ikke frem til lørdag 😉
ser godt ut!
Hei Mia! Takk for det 😀