Aah, jeg får aldri nok av bacon. Bacon er godt til det meste, men av og til holder det kun med et lite dryss over maten. Denne oppskriften er genial på den måten at den kun har 2 ingredienser, i tillegg til at den er veldig enkel å lage. Så, hva skal man bruke baconsalt til? Det er heldigvis mye! Du kan strø det over egg, poteter, supper, popcorn, kaker eller smeltet sjokolade. Jeg har til og med strødd saltet over vaniljeis med karamellsaus. Baconet jeg kjøper er økologisk, og jeg anbefaler at du får tak i bacon fra Grøstad gris. Grisene hos Grøstad lever et naturlig griseliv hvor de får være ute og grave i jorden, og leve slik de ønsker. Produktene til Grøstad smaker utrolig godt, og det kan også være verdt å sjekke ut deres andre produkter. Håper dere vil like denne enkle oppskriften. Jeg ønsker alle en fin helg! 🙂
Baconsalt:
Tid: 20-30 minutter
Tips: Du kan bruke bacon, proscuitto, serranoskinke o.l i denne oppskriften.
– 1 pakke økologisk bacon
– 4 ss salt
Forvarm ovnen på 180 grader. Legg baconskiver på et bakepapir og stek dem i ovnen til de er sprø. Når baconskivene er ferdigstekt skal du la dem få renne av seg på et par lag med tørkepapir.
Når baconskivene er tørre skal du ha dem i en morter sammen med salt. Knus alt sammen til du får den konsistensen du ønsker. Ha saltet over i en lufttett boks, og sett den i kjøleskapet for oppbevaring.
2
Legg igjen en kommentar