/sponset event/
Når regnet høljer ned er det godt å sitte inne og drikke Baileys, og spesielt hvis du får en deilig burger å spise ved siden av. Baileys og burgere er ingen dårlig kombinasjon fant jeg ut i går, og man kan også gjøre mye spennende med kaffe – ny kunnskap er alltid velkommen her. Kunnskap om god mat og drikke er det Basilico skal handle om 🙂
I går var jeg invitert til Nord som ligger på Tøyen. Anledningen var et lynkurs i hvordan man lager spennende cocktails; altså kaffe-Baileys-cocktails, og var det interessant? Ja, absolutt! Barista Madeleine Solheim Johnsen er dyktig og engasjert når det gjelder dette temaet, hun er lidenskapelig opptatt av yrket sitt og det smitter lett over på de som er rundt henne også.
Det er to ting nordmenn er glad i: Baileys og kaffe, kanskje aller mest kaffe, men faktisk så er Norge det landet i verden som konsumerer mest Baileys. Jeg visste at kaffe var populært, men Baileys? Det hadde jeg faktisk ingen anelse om. Kaffe kom til Norge på 1650-tallet, men det var ikke før på 1700-tallet at det ble populært. Historien gikk sin gang og Norge er nå det landet som ligger på topp i kaffedrikking, bare finnene er i hælene på oss når det gjelder akkurat dette.
Etiopia er det eneste landet med viltvoksende kaffeplanter, det betyr rett og slett at folk fra resten av verden har tatt turen innom og hentet seg planter de kan dyrke i sine respektive land. Og jeg som trodde at kaffe kom fra Sør-Amerika, men fra nå av vet jeg heldigvis bedre. Det er det som er morsomt med å dra på event, du lærer alltid noe nytt.
Madeleine disket opp med 3 drinker: Baileys Dirty Toddy (som består av Baileys, kaffe og chai-kryddere: nellik, kardemomme, stjerneanis og appelsinskall), Baileys Summerburst (Baileys og espresso + limeskall, muskat og salt -med andre ord NAM!) og Baileys Flat White Martini (iskald og god!). Det virker som at det ikke finnes noen grenser for hvor mye godt man kan lage med Baileys, og det eneste som er synd er at lakris ikke passer godt inn her. En skikkelig lakrisdrink kunne jeg likt.
En annen ting som er morsomt med eventer er den gode maten man blir servert. I tillegg til gode drinker så var vi så heldige å få en tre-retters lunsj tilberedt av en av kokkene som jobber hos Nord.
Menyen bestod av en kald tomatsuppe og tørket torskeskinn med steinbitrogn, videre fikk vi lakse-pannacotta og en burger hvor kjøttet var marinert i Gammel Dansk og øl. Jeg tror jaggu jeg skal investere i en flaske Gammel Dansk for dette var godt! Nord har en variant av denne burgeren på menyen sin, så jeg anbefaler alle å teste ut maten der. Jeg skal definitivt tilbake! 🙂
Tusen takk til JCP Nordic som sendte meg en invitasjon og takk til deg Madeleine for drinkene!
Pssst. Forsidebildet og det siste bildet i innlegget her er tatt av fotografen som var til stede, men resten av bildene er tatt av meg 🙂
0
Legg igjen en kommentar