Bakt fetaost minner meg om mine turer til Hellas og Kypros. I en periode av livet mitt dro jeg til «syden» hvert eneste år, og da stod de greske land høyt på listen. Nå er det lenge siden jeg har vært på en gresk øy, men jeg må innrømme at jeg drømmer om å dra tilbake.
Gresk mat er smaksrikt, spennende og ofte også sunt. Jeg glemmer aldri den sommeren jeg var på Kypros og fikk smake på hjemmelaget mat hos lokale grekere. Maten var ubeskrivelig god, og jeg har aldri smakt noe lignende før eller siden. Vi er kanskje flere som har slike minner? Det håper jeg vi er.
Gode matminner er utrolig viktig for matglede og det å lære andre kulturer å kjenne. Jeg husker godt den gangen jeg var i et kypriotisk selskap og ble tilbudt et gigantisk glass med vodka (og det smakte ikke godt, hehe). Nå i ettertid husker jeg den gode stemningen, og ikke minst så sitter inntrykket av menneskene jeg var i selskap med fremdeles i meg. Jeg kan le av denne episoden nå, selv om jeg nesten hadde lyst til å gråte den gangen. Kan man virkelig si nei når en jovial greker tilbyr deg et glass? Svaret er nei, og det er jeg egentlig litt glad for.
Denne oppskriften er en enkel forrett du kan lage til en gresk aften eller i forkant av en annen god middag. Den er lett å lage, det tar ikke lang tid og det er en smaksbombe. Selv om denne retten ser enkel ut så er det masse god smak i den om du bruker gode råvarer. Den kan virkelig anbefales! 🙂
Bakt fetaost (Feta Psiti):
Antall personer: 4
Tid: 20-30 minutter
Tips: Denne retten kan du også spise til frokost, prøv å smøre den varme fetaosten på nystekte bagels 🙂
– 1 skive økologisk fetaost (altså 1 pakke fetaost)
– 2 ss olivenolje
– 1/2 ts tørkede chiliflak
– 1 ts tørket oregano
– 1 hvitløksfedd
– 200 gram cherrytomater
– 1/2 baguett
– rucculasalat
Forvarm ovnen på 220 grader.
Legg fetaosten på et ark av sølvfolie. Riv hvitløksfeddet i en bolle, og tilsett olivenolje, chiliflak, oregano, salt og pepper. Rør dette godt sammen.
Skjær cherrytomatene i biter og legg dem oppå fetaosten. Hell over oljeblandingen, lag en pakke av sølvfolien og sett den i ovnen.
Fetaosten skal bakes i ca. 15-20 minutter. Når den er ferdig kan du legge innholdet på et lite serveringsbrett eller tallerken.
Serveres med varmt brød og frisk ruccula, du kan også bruke friske urter for en bedre smaksopplevelse.
8
Legg igjen en kommentar