Er det ikke deilig når man kan våkne opp til en god frokost? Når det lukter av bakte egg i tomatsaus med et hint av basilikum? Ja, nå var ikke jeg så heldig akkurat denne gangen, men samboeren min er veldig fornøyd og det er jo det viktigste (man skal glede andre i julen). Nå skal det sies at det også var en fornøyelse for meg å spise denne frokosten da jeg fikk satt meg ned ved matbordet. Det smakte intet mindre enn fortreffelig! Jeg har lenge hatt lyst til å bake egg i slike små, fancy former. Det gir frokosten noe ekstra når man staser den opp litt. Eggene jeg har brukt er av merket Vingulmark. De er økologiske, og produseres av bønder som bryr seg om dyrenes velferd. Osten jeg brukte i dag er en deilig italiener, Pecorino, salt og god som den er trenger du ikke et eneste saltkorn i retten. Dette er en sunn og næringsrik frokost som både vil glede andre, og deg selv.
Til 4 personer (eller 2 hvis du er ekstra sulten) trenger du:
– 4 egg
– 1-2 bokser hakkede tomater/rester av tomatsaus fra gårsdagens middag
– nykvernet pepper
– ost
– friske/tørkede urter (men dette kan sløyfes)
– godt brød
Forvarm stekeovnen på 200 grader.
Deretter fyller du opp formene med tomatsaus før du knekker oppi et egg eller to i hver form – her spørs det hvor mye du får plass til. Ha på nykvernet, svart pepper før du avslutter med revet ost (gjerne pecorino eller parmesan, men det er morsomt å eksperimentere med andre varianter).
Herlighetene skal bakes i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Til slutt serverer du frokosten med en liten skje og noen gode skiver grovt brød. Jo grovere, jo bedre. Du kan også strø litt bacon over dersom du ønsker dette, det blir en fantastisk kombinasjon av smaker. I dag valgte jeg å bruke frisk basilikum, jeg er av den mening at det er få ting som ikke vil smake bedre sammen med urter.
0
Herregud dette så virkelig godt ut 🙂 Får faktisk vann i munnen av å kikke på maten ;P
Retten smaker veldig godt og er enkel å lage 🙂
Dette så veldig godt ut, må prøves 🙂
Du er så flink til å lage gode matretter, Basilico 🙂
dette skal absolutt prøves ut 🙂 veldig fin fremgangsmåte og enkelt forklart! herlige bilder
Takk for fine tilbakemeldinger 🙂 Jeg håper dere prøver ut retten, den er veldig god 🙂
Så jo overkommelig ut å lage, lavterskel er topp 😉