Nå er sesongen for blodappelsiner (og andre sitrusfrukter) snart over. De er fremdeles til salgs i norske butikker, men det er lurt å sikre seg ett nett eller to nå dersom man har lyst på søt blodappelsin til en god frokost eller i bakst. Vanlige appelsiner og sitroner får man heldigvis kjøpt hele året, men blodappelsiner selges kun om vinteren.
Denne oppskriften er egentlig ganske enkel, jeg har brukt en helt vanlig oppskrift på lyse muffins her i tillegg til at jeg tilsatte blodappelsinsaft i selve røren. Dette er kjempegode muffins, og så ser de så lekre ut. Jeg har aldri vært flink til å pynte med frosting, men jeg ser at kandisert frukt tydeligvis er tingen for meg 😉
Blodappelsinmuffins:
Antall muffins: 15 store eller 30 små muffins
Tid: 2 timer
Tips: Jeg skriver ikke opp eksakt mengde på ingrediensene til glasuren da jeg pleier å lage glasuren på slump. Prøv deg frem med å tilsette litt og litt væske, slik at du får den konsistensen du ønsker deg.
– 2 blodappelsiner
– 5 dl hvitt sukker
– 3,5 dl vann
– 200 gram romtemperert smør
– 2 dl sukker
– 4 egg
– 5 dl hvetemel
– 2 ts bakepulver
– 2 dl melk
– saften av en hel blodappelsin (en del av dette skal spares til glasuren)
– ca. 5-6 ss melis
Start med å kandisere blodappelsinene. Dette tar ca. 1 1/2 til 2 timer, så husk å beregne god tid når du skal lage denne oppskriften. Vask appelsinene godt under rennende kaldt vann før du skjærer dem i tynne skiver.
Ha vann og sukker i en bred kjele. Varm dette opp til det begynner å koke, og skru ned varmen igjen. Legg appelsinskivene ned i kjelen og la dem småkoke i minimum 1 1/2 time, snu appelsinene underveis slik at de blir kokt på begge sider. Nå de er ferdige skal de legges på en rist med bakepapir under.
Sørg for at smøret du skal bruke er romtemperert, så du kan ta ut smøret ca. 1 time før du skal bake. Forvarm ovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker til du får en hvit, «kremete» masse. Dette tar gjerne noen minutter. Rør deretter inn egg, ett og ett til du får en god eggedosis.
Sikt hvetemel og bakepulver inn i eggedosisen og tilsett melk i flere omganger underveis. Bland sammen alle ingrediensene til du får en glatt og fin røre. Til slutt kan du også røre inn appelsinsaften.
Fyll opp 3/4 av muffinsformene, og stek dem i midten av ovnen på 200 grader i 20 minutter og la dem hvile litt etter steking.
Lag melisen helt til slutt. Ha melis i en liten bolle og tilsett litt og litt av blodappelsinsaften. Rør godt mellom hver gang. Når glasuren er rennende men tjukk så er den ferdig. Ha litt glasur på toppen av alle muffinsene, og legg på en skive blodappelsin helt til slutt.
10
Legg igjen en kommentar