God søndag alle sammen! Her kommer et kort innlegg fra meg. Jeg var litt usikker på om denne «oppskriften» skulle få sitt eget innlegg, da dette er et biprodukt av de kandiserte blodappelsinene jeg lagde for noen dager siden. Men bildene ble så fine at jeg bestemte meg for å sette de inn i et eget innlegg, jeg håper du vil like de godt som det jeg gjør.
Det snør kraftig ute nå, så pannekaker var det eneste jeg hadde lyst på til frokost. Snøvær betyr som regel at det blir pannekaker hjemme hos oss og i dag var intet unntak. Jeg sparte sukkerlaken som jeg brukte til å koke appelsinskiver i, og så tilsatte jeg ekstra blodappelsinsaft i tillegg for å få en skikkelig god appelsinsmak på sirupen. Blodappelsinene er veldig søte nå, så det må man bare få utnyttet mens man kan.
Blodappelsinsirup:
Tid: 1 time
Tips: Kandiserer du blodappelsiner så spar på sukkerlaken som appelsinskivene kokes i, rør i så fall inn appelsinsaft helt til slutt for ekstra god smak. Om du ikke skal kandisere appelsiner så føler du bare oppskriften under her.
– 3,5 vann
– 5 dl hvitt sukker
– saften av en hel blodappelsin
Sett frem en liten kjele. Kok opp vann, appelsinsaft og sukker under omrøring. Når det bobler godt i sukkerlaken og sukkeret har løst seg opp så kan du skru ned varmen slik at det står og putrer på lav varme. Sirupen skal kokes i en times tid, før du eventuelt smaker til med ekstra appelsinsaft.
Bruk sirupen som tilbehør til vaniljeis, pannekaker, vafler eller ost og kjeks.
11
Legg igjen en kommentar