Det er tydelig at sommeren nærmer seg med stormskritt, og jeg sitter bare her og venter på de norske grønnsakene. Har vært så smått på utkikk etter erter, bær og blomkål selv om jeg vet at det nok ikke blir å finne før i sommerferien. I dag tenkte jeg likevel at jeg skulle unne meg en risotto med smak av sommer, og gikk for kombinasjonen blomkål, mynte, basilikum og ringblom. Denne retten spiste jeg veldig mange ganger i fjor sommer og nå som jeg har en matblogg så kan jeg dele denne fantastiske oppskriften med dere. Ringblom er også kjent som «Nordens safran» med sin nydelige, gule farge og smak. Jeg synes smaken er vanskelig å forklare, men ønsker du å teste den selv så sjekk ut diverse matmarkeder eller du kan ta en titt i Mathallen dersom du bor i Oslo.
Pestoen jeg laget i dag er en god blanding av basilikum og mynte, den er rask å lage og passer veldig godt sammen med risotto, blomkål og parmesan.
Blomkålrisotto:
Antall personer: 3-4
Tid: 30 minutter
– 2 ss økologisk smør
– 1 løk
– 4 fedd hvitløk
– 3 dl risottoris
– 2 dl hvitvin
– 1 liter grønnsakskraft
– 2 ts salt
– 1 stor blomkål
– revet parmesan
– evt. tørket ringblom
Mynte- og basilikumpesto:
– 1/2 potte basilikum
– 1/3 potte mynte
– 1,5 dl olivenolje
– 1 ts grovt salt
– 1-2 ts kvernet pepper
– 50 gram revet parmesan
Finhakk løk, hvitløk og 2/3 blomkål (blomkålbitene som blir igjen skal du bruke som garnityr). Smelt smør i en kjele på middels varme, og tilsett løk og hvitløk. Når løken er blank skal du tilsette risottorisen og røre godt i et minutt. Tilsett hvitvin, og la dette koke inn i risen. Husk å røre underveis. Når væsken er absorbert skal du fortsette å tilføre væske i form av grønnsakskraft i flere omganger. Tilsett ca. 2,5 dl grønnsakskraft om gangen.
Etter 10 minutter skal du tilsette blomkålbitene, fortsett prosessen med å tilføre væske og røre til væsken er kokt inn. Risottoen skal koke i ca. 20-25 minutter til sammen. Når risottoen er ferdig tar du den av den varme platen og rører inn revet parmesan.
Pestoen lager du ved å knuse urter, olivenolje, salt, pepper og parmesan i en blender eller med en stavmikser. Kjør blenderen i ett minutt eller to til du oppnår ønsket konsistens.
Serveren risottoen varm med rå blomkålbiter, tørket ringblomst og mynte- og basilikumspesto 🙂
0
skal lage retten idag 🙂
har laget retten, smaker godt 😉
Hei Gustav!
Det er jeg veldig glad for å høre 😀 Takk for hyggelig tilbakemelding på oppskriften!