Hvem kan motstå en kremet, smaksrik blomkålsuppe? Ikke jeg! I går hadde jeg kun meg selv å lage middag til, og da fant jeg ut at jeg skulle hygge meg med en av mine favorittsupper. Blomkålsuppe er faktisk det vi spiser mest av om sommeren. Det er godt, enkelt å lage, og ikke minst så er blomkålen i sesong (og dermed på sitt beste). Vanligvis foretrekker jeg å ha rå blomkålbiter i suppen, men av og til så liker jeg å variere. Jeg lagde små terninger av potet, stekte dem i smør og timian før jeg drysset parmesan over. For et måltid det var! Siden jeg var alene dristet jeg meg til å brenne potetene litt, jeg liker å steke dem til de blir svarte på undersiden – men, dette er helt klart ikke for alle. For best resultat så anbefaler jeg at du tar dem ut av pannen når de er gyldne.
Blomkålsuppe med smørstekte poteter:
Antall personer: 4
Tid: 40 minutter
Tips: Du kan også lage suppen uten potetene, den er veldig god i seg selv 🙂
– 3-4 poteter
– 4-5 ss smør
– 1 eller 2 blomkåhoder
– 1 løk
– 1 liter vann (du kan erstatte deler av det med økologisk melk)
– 1-2 grønnsaksbuljongterninger
– 3 fedd hvitløk
– 3 dl kremfløte
– 1/2 potte timian
– 50 gram revet parmeran
– 1-2 ts salt
– nykvernet pepper
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Pakk dem inn i et kjøkkenpapir mens du gjør klar ingrediensene til suppen.
For å spare tid så pleier jeg å steke potetbitene samtidig som suppen koker. Potetene trenger kanskje litt lenger tid enn suppen, det kommer helt an på hvor høy varme du bruker. Jeg går alltid for middels varme, da har jeg kontroll. Stek potetene i 2-3 ss smør. Finhakk timian og strø dette over potetene. Rør godt. Når potetene har vært i pannen i 20-30 minutter bør de være ferdige, og du kan «krydre» dem med revet parmesan.
Skyll blomkålen i rennende kaldt vann, imens kan du sette en gryte på platen og skru på middels varme. Ha i 2 ss smør og la dette smelte. Skjær løk og hvitløk i biter og la dette surre noen minutter. Skjær blomkålen i biter og ha dette i gryten. Rør godt før du tilsetter vann og buljong. Kok opp suppen og la dette koke i ca. 20 minutter eller til blomkålen er mør.
Dersom du skal ha et ekstra blomkålehode, så anbefaler jeg at du sparer halve helt til slutt. Rå blomkålbiter er veldig godt å ha i suppen.
Når blomkålen er mør skal du tilsette kremfløte og deretter mose suppen med en stavmikser eller i en blender. Kjører du den lenge nok blir den ordentlig kremet og god. Smak på suppen, trenger den mer smak så kan du ha i salt og nykvernet pepper.
Ha de stekte potetene i suppen, strø over litt parmesan og timian helt til slutt.
0
Dette er suppen for meg. Jeg bare elsker gode supper.
Jeg også 😀