Jeg har spist bringebær nesten hver dag denne sommeren og jeg er sikkert ikke den eneste. Her i Oslo trenger man ikke gå lenger enn til Kiwi for å tak i de lekreste bringebær, men nå jeg lært at man kan finne de beste bringebærne ute i skogen.
I går var vi på sopptur, eller vi prøvde, for lykken har ikke vært helt på vår side når det gjelder plukking av sopp. Vi fikk tak i en steinsopp, litt kantareller og kremler OG så fant vi noe brunskrubb. Men høydepunktet med skogsturen i går var at vi ramlet inn i et svært kratt med bringebærbusker (først var det vondt, men så ble det bra igjen). Det var masse rosa bær overalt. Vi fylte opp en to-liters isboks og vel så det. Alt i alt var det en fin tur selv om jeg endte opp med 100 myggstikk.
Dette er en enkel oppskrift på bringebærmuffins, de blir ikke store og fine, men de er saftige og så smaker de godt. Jeg foretrekker disse muffinsene foran typiske cupcakes, som er ekstremt søte. Dette er ypperlige muffins du kan servere i bursdagsselskaper og ved kaffebesøk 🙂
Bringebærmuffins:
Antall: Jeg fikk 35 små muffins ut av denne oppskriften, dette vil variere etter størrelsen på formene du bruker.
Tid: 40 minutter
Tips: Du kan pynte disse muffinsene med bær, melis eller smørkrem. Jeg foretrekker å bare spise dem som de er 🙂
– 200 gram romtemperert smør
– 2 dl sukker
– 4 egg
– 5 dl hvetemel
– 2 ts bakepulver
– 2 dl melk
– 2 dl bringebær
Sørg for at smøret du skal bruke er romtemperert, ta ut smøret ca. 1 time før du skal bake. Forvarm ovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker til du får en hvit, «kremete» masse. Dette tar gjerne noen minutter. Rør deretter inn egg, ett og ett til du får en god eggedosis.
Sikt hvetemel og bakepulver inn i eggedosisen og tilsett melk i flere omganger underveis. Bland sammen alle ingrediensene til du får en glatt og fin røre. Til slutt kan du også røre inn bringebærne.
Fyll opp 3/4 av muffinsformene og pynt med ekstra bær på toppen om du ønsker det. Stek muffinsene i midten av ovnen på 200 grader i 20 minutter.
0
Legg igjen en kommentar