Forrige uke tok jeg turen til restaurant Aymara for å spise ceviche og drikke rom. Ceviche og rom? Er ikke dette en merkelig kombinasjon da? Nei. Ikke for meg. Jeg spiser jo det aller meste, og ceviche kombinert med rom er intet unntak. Litt forsinket, og vel fremme møtte jeg Rebecca fra JCP og Nussara. Det var et hyggelig gjensyn, og jeg gledet meg til hva vi skulle få oppleve av god mat og drikke.
Alexander Østli Berg fra Kokkelandslaget og Kim Daniel Mikaelsen (kjøkkensjef ved Aymara) holdt en interessant presentasjon for en gruppe matbloggere og journalister (og jeg var så heldig at jeg fikk være med). Kokkene viste frem og fortalte om tilberedningsmåter og råvarer. Underveis fikk vi smaksprøver av drinker laget med Zacapa rom, i tillegg til instruksjoner om hva slags mat drinkene passet sammen med. Jeg har faktisk kun laget ceviche en gang tidligere. Altså, den var god, men noe kulinarisk høydepunkt vil jeg ikke si at det var.
Etter hver presentasjon fikk vi smake på det kokkene laget. Første rett ut var en kombinasjon av rå makrell, rogn, ramsløkspirer, østerskrem og annet garnityr. Jeg ble faktisk satt ut av å spise denne cevichen for dette var en helt ny smakskombinasjon for meg. Den andre retten bød på villaks, chili, lakseskinnchips(!) og agurk. Helt til sist fikk vi lov til å komponere vår egen ceviche hvor jeg laget en blanding av fisk, mais, søtpoteter og (mye) baconsvor. Baconsvoret druknet i all væsken. Det var helt forferdelig, og ingen andres feil enn min egen. Heldigvis hadde jeg allerede spist meg mett på god ceviche.
Det var fantastisk mat, spennende drinker og godt selskap. Takk for et flott event 🙂
Ps. forsidebildet er tatt av fotografen som var til stede, men jeg gjorde det lysere i fargene.
0
Heisann!
Du studerer pedagogikk? Lurte på om jeg kunne spørre noe om angående studiet? Er selv interessert i det, skjønner du 🙂
Hei!
Jeg studerer pedagogikk ja, ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet her på bloggen 🙂 Så er det bare å spørre i vei 🙂