Jeg har laget mye god frokost i det siste til tross for at jeg ikke er noen morgenfugl. Da jeg fant denne oppskriften hos Green Kitchen Stories så måtte jeg bare prøve. Er det ikke flott at man kan lage frokost kvelden før den skal spises? Jeg synes det. Det var fantastisk å gå rett til kjøleskapet og ta ut et glass med chiagrøt. Denne oppskriften er blitt en av mine faste innslag i løpet av dagen. Jeg har tilpasset oppskriften etter kjøkkenskapet mitt, og i tillegg til dette så har jeg vært ute og plukket deilige blåbær fra skogholtet som ligger rett ved meg. Har du tilgang til ville bær i nærheten av deg så anbefaler jeg på det sterkeste å gå og plukke dem. Bruk bærene i frokosten din, her kan du variere med all slags bær. Denne oppskriften er et kjempebra sted å starte dersom du ikke er et morgenmenneske. Lag chiagrøten kvelden før, la den stå å godgjøre seg frem til du våkner og vips så har du en deilig og sunn frokost.
Chiagrøt med bringebær:
Antall frokoster: 2
Tid: 35 minutter (evt. 8 timer)
Tips: Du kan bytte ut bringebær med blåbær, bjørnebær eller jordbær.
– 400 gram bringebær
– 4 ss chiafrø
– 4 ss revet kokos
– 1 ts vaniljeessens
– 2-3 dl mandelmelk
– topping: blåbær, bringebær, frukt eller nøtter
Ha bringebærene i en liten bolle. Knus dem med en gaffel. Tilsett chiafrø og revet kokos. Rør godt. Ha i vaniljeessens og mandelmelk, rør slik at ingrediensene blir godt blandet. Deretter kan du fordele grøten i to boller, glass e.l. Dekk til og sett dem inn i kjøleskapet. De skal stå i minst 30 minutter, men du kan også la dem stå natten over. Jeg lot mine stå hele natten og jeg er veldig fornøyd med konsistensen på grøten.
Rett før servering kan du toppe grøten med bær, oppskåret frukt eller nøtter. Bruk det du har tilgjengelig 🙂
1
Åååå, det så godt ut!
Tusen takk 😀
Liker så godt kombinasjonen av friske bær, chia og kokos 🙂
Jeg ser på bloggen din at du har oppskrift på chiasyltetøy, veldig spennende! Det må jeg nesten prøve 🙂
Gir hvertfall meg vann i munnen 🙂 🙂
Takk Michael 😀