Nå er blodappelsinene endelig i sesong igjen! Jeg vet ikke om jeg er den eneste som har ventet veldig lenge på dette? I butikken går de under navnet «røde appelsiner», men jeg foretrekker rett og slett bare å bruke det ordentlige navnet 😉 Blodappelsiner.. Høres kanskje ikke så bra ut, men de ser bra og ut så smaker de så godt. Dette må helt klart være min favorittfrukt!
Dette er en rask, enkel og sunn frokost. Du kan lage den dagen før den skal spises (da kan den oppbevares i kjøleskapet), eller så kan du røre den sammen rett før. Uansett så er dette en frokost som bør prøves for den er veldig, veldig god. Jeg ønsker alle en fin søndag, vi sees til uken, da kommer det flere fine oppskrifter.
Chiapudding med blodappelsin og kokos:
Antall porsjoner: 2
Tid: 10-15 minutter
Tips: Prøv å tilsette havregryn eller bær dersom du ønsker en mer mettende frokost.
– 2 blodappelsiner
– 2 dl mandelmelk
– 2-3 ss chiafrø
– 1 ss kokosflak
Start med blodappelsinene, skrell dem og skjær dem i biter.
Ha appelsinbitene i en blender sammen med mandelmelk og kokosflak. Kjør blenderen til blandingen er glatt eller til du har fått den konsistensen du ønsker deg. Psst, frosne bær er kjempegodt i denne puddingen! Jeg liker å bruke mango eller bringebær, du kan se selv om du har noen godsaker liggende i fryseren.
Hell «puddingen» over i en bolle og tilsett chiafrø. Rør om slik at frøene fordeler seg godt. Ha deretter blandingen over i glass eller skåler, chiafrøene «blåser seg opp» i løpet av noen få minutter. Server frokosten med tørkede kokosflak eller frisk frukt.
Jeg håper det smaker! 🙂
8
Legg igjen en kommentar