Belgiske vafler og kakedeig, hva er det som ikke er godt med det? Det er ikke særlig sunt, det kan jeg gå med på. Men det er så veldig, veldig godt! Denne oppskriften har jeg laget til min kjære et par ganger, og da han foreslo at jeg skulle legge den ut her kunne jeg ikke være uenig. Dette er rett og slett for godt til å ikke deles. Så i dag startet vi helgen tidlig, og klinket til med noen sabla gode vafler.
Disse vaflene er ikke vanskelig å lage: du trenger litt tålmodighet, et belgisk vaffeljern og mange arbeidsboller. De to deigene i oppskriften skal lages hver for seg før du rører dem sammen, så les gjennom her før du henter ut ingredienser. Jeg bommet på akkurat dette første gang jeg satte sammen deigene og det ble et veldig rot med masse søl overalt. Ikke gjør som jeg gjorde, sørg for å ha kontroll på kjøkkenutstyret før du går i gang 🙂
Cookie Dough Waffles:
Antall: 10-12 vafler
Tid: 1 time
Tips: Pynt vaflene med friske jordbær og tørkede, spiselige blomster.
Vaffelrøre:
– 5 dl mel
– 2 dl hvitt sukker
– 1/2 ts salt
– 1 ss bakepulver
– 2 egg
– 1,5 dl smeltet smør
– 2-3 dl helmelk
– 2 ts vaniljeekstrakt
Cookie Dough:
– 180-200 gram mykt (ikke smeltet) smør
– 2 dl hvitt sukker
– 2 dl brunt sukker
– 1 1/2 dl helmelk
– 2 dl mel
– 1/2 ts salt
– sjokoladeknopper
1. Rør sammen mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Pisk deretter sammen egg, smeltet smør, helmelk og vaniljeekstrakt. Sett røren til side og la den hvile mens du lager cookie dough.
2. Hent frem en ny bolle hvor du tilsetter smør og begge sukkertypene. Rør ingrediensene sammen til du får en «fluffy» deig av smør og sukker, dette tar gjerne noen minutter.
3. Tilsett melk, melk, salt og sjokoladeknopper til den nyeste deigen. Rør sammen alt til du får en veldig fast deig. Er den for løs kan du tilsette mer mel.
4. Nå skal du ha cookie dough og vaffelrøre sammen. Form kjeksdeigen til kuler med en skje og ha dem opp i vaffelrøren. Når du er ferdig med dette skal du røre forsiktig i bollen, ikke rør for hardt slik at alt smelter sammen.
5. Stek vaflene i et belgisk vaffeljern. Mitt vaffeljern tar 2 vafler om ganger og steker vaflene på 3 minutter, alle jern er forskjellige så følg godt med i stekeprosessen.
Server vaflene varme med jordbær og rømme, eller spis dem slik de er 🙂
0
Legg igjen en kommentar