Det er en fryd å gå i matbutikken i disse dager. Grønnsaksavdelingene hos Menybutikkene her i området bugner av lokale råvarer som også er i sesong. Dagens handletur resulterte i jordbær fra Agder, nypoteter fra Reddal i Aust-Agder, hjertesalat, ruccolasalat, blomkål og mye annet godt. Se etter de norske råvarene når du er på handletur, de er av topp kvalitet for tiden 🙂
Dagens oppskrift er en oppskrift som kommer rett fra hjertet (ja, den gjør faktisk det), og jeg vil si at dette er min ultimate favorittoppskrift på poteter. Det som gjør disse potetene så gode er først og fremst at nypotetene er fantastiske i seg selv, og du skal også bidra til å gjøre dem bedre ved å koke, knuse og bake dem. Yep, that’s right! De skal gjennom en liten prosess, men den er ikke så komplisert som man skulle tro.
I dag har jeg pølser stekt på grillpanne som tilbehør til potetene (eller er det potetene som er tilbehøret?), men du kan bruke det du ønsker av grillet kjøtt og fisk. Jeg har ikke testet disse potetene med skalldyr, så jeg kan ikke gå god for noe akkurat der – men jeg ser for meg at dampede blåskjell vil være et godt alternativ til kjøtt.
Crispy poteter:
Antall personer: 4
Tid: 30-40 minutter
Tips: Jeg brukte kornblom som garnityr, men du kan fint erstatte dette med f.eks timian.
– 800 gram nypoteter
– 3 ss smør
– 2 ss olivenolje
– 1 ss havsalt (gjerne kryddersalt)
– 1-2 ss fetaost
– 1-2 ss timian
– 2 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
Forvarm ovnen på 220 grader.
Kok potetene i 10-15 minutter. Når potetene er ferdige skal du helle av kokevannet og riste kjelen slik at noen av dem knuses. Gjør du dette så får potetene en fin skorpe når de stekes i ovnen etterpå.
Ha potetene over i en ildfast form. Strø over salt, timian, fetaost og olivenolje. Du kan legge potetene i to lag dersom formen er liten. Avslutt med olivenolje og smør. Jeg liker å dele smøret i biter og legge dem mellom potetene.
Sett formen inn i oven og la den stå i ca. 20-30 minutter. Etter dette bør potetene ha en fin stekeskorpe.
Jeg liker å spise denne retten sammen med cherrytomater. Da deler jeg tomatene i fire, og tilsetter pepper og litt ekstra fetaost.
Håper det smaker! 🙂
7
perfekt sommer mat:)
Det er det! 😀