Enkel tomatsaus
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tid
 
Raskt, billig, allsidig og enkelt - tomatsaus går sammen med det aller meste. Denne versjonen passer spesielt dere som vil lage en god tomatsaus veldig kjapt.
Ingredienser
  • - 1-2 gule løk
  • - 2 ss olivenolje
  • - 800 gram hakkede tomater (tilsvarer 2 bokser)
  • - 1 liter vann/grønnsakskraft/kyllingkraft
  • - ønsket mengde salt og pepper (men start i det små og smak deg frem)
Instruksjon
  1. Finhakk løk.
  2. Ha olivenoljen i en kjele og tilsett de finhakkede løkbitene, deretter steker du løken på middels varme til den er blank.
  3. Tilsett tomater og vann, kraft eller buljong.
  4. Kok opp sausen og la den småkoke i ca. 15-20 minutter, du kan selvfølgelig også ta den av platen etter 10 eller 30 minutter alt etter hvor god tid du har.
  5. Smak til suppen med salt, pepper, tørkede urter, ketchup o.l
  6. Kjør til slutt sausen glatt med en stavmikser eller behold den som den er.
  7. Denne sausen kan brukes til pasta, i lasagne, moussaka - eller andre retter hvor du ønsker å bruke tomatsaus.
Recipe by Basilico at http://www.basilico.no/grunnoppskrift-tomatsaus/