Dette er en oppskrift som min søster og jeg pleier å lage rundt påsketider. Man kan si at dette er blitt en slags påsketradisjon for vi pleier ofte å fritere kylling når vi skal kose oss litt ekstra, men tacoversjonen spiser vi av en eller annen grunn stort sett bare i påsken, haha. Du kan selvfølgelig lage denne retten hele året, den er alltid god uansett. Bruk gjerne det tilbehøret som du vanligvis pleier å ha til taco, og lag en god salsa eller saus ved siden av.
Fritert tacokylling:
Antall personer: 4
Tid: 40 minutter
Tips: Ønsker du mer smak på kyllingen så tilsetter du bare ekstra krydder i melet, noe av smaken forsvinner når kyllingen friteres så det kan være litt vanskelig å beregne riktig mengde krydder.
– 1 liter solsikkeolje
– 600 gram økologisk kylling (du kan bruke lårkjøtt, kyllingbryst eller kyllingfilet)
– 1 økologisk egg
– 2,5 dl melk
– 3-4 dl hvetemel
– 2 ts salt
– 2 ts pepper
– 2 ts tørket oregano
– 2 ts finmalt spisskummin
– 1 ts chilipulver
– 1 ts hvitløkspulver
– 1 ts paprikapulver
– 3 avocado
– 1/2 rødløk
– 1 ts sitronsaft
– salt og pepper
– cherrytomater
– revet ost
– tacolefser
Varm opp solsikkeolje i en tykkbunnet kjele på middels varme – og ha et grytelokk tilgjengelig sånn i tilfelle. Fritering er ikke farlig, men man bør passe litt på når det gjelder varm olje (barn og husdyr må holdes unna).
Rør sammen egget og melken i en bolle, og så kan du blande melet sammen med krydderet i en annen bolle.
Kyllingen skal først dyppes i melblandingen, så i melkeblandingen og deretter skal den dyppes i melblandingen igjen (pass på, her blir fingrene veldig fort klissete – ha tørkepapir tilgjengelig). Friter 2 eller 3 kyllingbiter om gangen, de skal friteres i ca. 6-8 minutter. La kyllingbitene som er friterte få på en egen tallerken.
Hold et øye med frityrgryta samtidig som du forbereder tacotilbehøret: skjær opp salat, finhakk rødløk og tomater og gjør klart revet ost. Knus avocadoene i en bolle sammen med finhakket rødløk, salt og pepper. Tilsett sitronsaft og rør alt dette sammen. Til slutt så kan du varme opp tacolefsene.
Når du er ferdig med å fritere så kan du sette kjelen til side og la oljen kjøle seg ned. Når oljen er blitt kald så kan du helle den i en pose og kaste den i søppelkassen.
Kyllingen bør serveres så fort som mulig etter friteringen slik at den ikke blir «soggy», sørg derfor for at tilbehøret står klart rimelig kjapt 🙂
13
Ser utrolig godt ut! Bildene er fantastiske som vanlig 😀 Gleder meg til å prøve!