Da jeg våknet opp til enda en sommerdag i dag ble det raskt bestemt at jeg skulle lage meg en gresk salat til middag. Gresk salat smaker ikke bare godt i varmt sommervær, det passer også bra sammen med grillmat, kylling eller andre grønnsaker. Dette er en allsidig rett som er lett å like i tillegg til at den er sunn.
Jeg pleier vanligvis å bruke oliven av god kvalitet i denne salaten, men jeg har spist opp alt av oliven den siste tiden. Ja, jeg er litt for glad i oliven 🙂
Jo, og så hadde jeg i noe isbergsalat helt til slutt, men det glemte jeg å ta bilde av.
Gresk salat:
Antall personer: 4
Tid: 10 minutter
Tips: Lag gjerne tzatziki som tilbehør til denne salaten og evt. grillmat, jeg legger gjerne ut min oppskrift på tzatziki om det er av interesse 🙂
– 400 gram tomater (gjerne en blanding av forskjellige tomater)
– 1 rødløk
– 1/2 agurk
– 1 ss tørket oregano
– 5-6 blader isbergsalat
– 50 gram økologisk fetaost
– 0,5 dl olivenolje
– nykvernet pepper
Kutt tomater i både terninger og skiver. Jeg liker å bruke forskjellige typer tomater sammen, det gir salaten et særpreg og du får forskjellig konsistenser i tillegg (men det går helt fint å bruke vanlige røde tomater, det blir godt uansett ;)).
Skjær rødløk og agurk i tynne skiver, legg dette på et fat sammen med tomatene. Riv fetaosten i biter og strø den over salaten sammen med tørket oregano.
Tilsett salatblader, olivenolje og nykvernet pepper helt til slutt.
11
Legg igjen en kommentar