Denne oppskriften er et resultat av et bilde jeg så på Instagram her om dagen. Det stod ingen oppskrift der så jeg bestemte meg for å lage min egen versjon utifra hva jeg så på det bildet. Resultatet ble bra, veldig bra, og derfor så vil jeg gjerne dele oppskriften med dere her. Jeg har laget lignende kyllingformer tidligere, men denne gangen så bestemte jeg meg for å bruke røkt paprika, og det er jeg veldig glad for. Røkt paprika er godt til det meste, og du kan få kjøpt dette herlige krydderet i de fleste Meny-butikker.
Dette er en rett som er inspirert av det greske kjøkken, og jeg måtte love familien min at dette er en rett som skal lages igjen snart. Etter en LANG vinter så kan vi alle ha godt av både bakte og friske grønnsaker, og nå som sesongen går over i vår så er det mange grønnsaker som skal få komme frem her på bloggen. Asparges og jordskokk er vel snart rett rundt hjørnet, og jeg ser frem til hva våren har å by på av råvarer.
(Greskinspirert) kylling i form:
Antall personer: 4
Tid: 50 minutter
Tips: Om du ønsker det så kan du lage en frisk salat som du kan ha ved siden av, gjerne med friske tomater og mild løk.
– 600 gram økologisk kylling (jeg har brukt kyllingkjøtt med skinn)
– 2-3 ss olivenolje
– 2 ts røkt paprika
– 1 ts kvernet svart pepper
– 1/2 ts salt
– saften av en halv sitron
– 600 gram poteter
– 300 gram cherrytomater
– 2 hvitløksfedd
– 1 rød løk
– 1 rød paprika
– 1/2 sitron
– 1-2 ss fersk dill
– 1-2 ss tørket oregano
– 2 ss olivenolje
– 50 gram fetaost
Forvarm stekeovnen på 200 grader.
Sett frem en stor eller to små ildfaste former, her hadde jeg ingen form i stor størrelse så jeg brukte to som var mindre. Legg kyllingkjøttet i en bolle, tilsett olivenolje, røkt paprika, pepper, salt og saften av en halv sitron. Rør dette sammen slik at krydderet blir godt fordelt, og ha dette i over den ildfaste formen (eller fordel det over i to former om du bruker det).
Del potetene i to, og skjær resten av grønnsakene (inkludert sitronen) i skiver. Legg alle grønnsakene i den ildfaste formen. Nå kan du krydre kyllingformen med fersk dill, tørket oregano og tilsette litt mer olivenolje. Bland sammen alle ingrediensene slik at spesielt potetene blir dekket av olivenolje og krydder. Sett formen inn i ovnen og stek den i 35-40 minutter. Ser du at grønnsakene eller kyllingkjøttet blir brunt underveis så kan du dekke formen til med aluminiumsfolie.
Strø fetaosten over kyllingformen etter at den er tatt ut av ovnen, og pynt med litt ekstra dill.
Jeg håper det smaker! 🙂
8
Legg igjen en kommentar