Jeg har vært på jakt etter gresskar ganske lenge nå og måtte nesten gi opp da de ansatte ved min lokale Meny-butikk sa at jeg måtte vente helt til oktober. Etter min mening er det ganske tåpelig å ikke ta inn gresskar før Halloween, for gresskar kan brukes til 100 andre ting enn Halloweenlykter. Gresskar er en fantastisk råvare, den er sødmefylt og rik på smak, og jeg elsker å bruke den i matlagingen.
Da jeg var innom en asiatisk butikk i dag fant jeg akkurat det jeg lette etter: gresskar! 🙂 3 kilo gresskar fikk jeg med meg, så her skal det kokkeleres fremover. Dagens oppskrift er en oppskrift jeg har laget til min kjære. Han elsker chips og dip, og derfor ble denne gresskardipen et naturlig valg. Så. Hva kan man si om denne gresskardipen annet enn at den er nydelig? Jeg lesset på med røkt paprika og cheddar, og kunne ikke vært med fornøyd. Tidligere har jeg laget denne dipen uten paprika, men det er det en slutt på nå. Røkt paprika blir en fast følgesvenn fra nå av.
Server denne dipen som kveldskos en kald høstkveld. Ta deg gjerne en øl ved siden av, men en kopp med krydderte er et vel så godt følge. I dag kjøpte jeg inn vanlig sørlandschips (som regel foretrekker jeg rotfruktchips, men dette var de utsolgt for i butikken), og resultatet ble veldig bra 🙂
Gresskardip med cheddar og øl:
Antall personer: 4-6
Tid: 20 minutter
Tips: Spar på gresskarfrøene, de kan ristes og brukes som frø eller som topping til frokost.
– 300 gram gresskar
– 1 pakke kremost med hvitløkssmak
– 50 gram cheddar
– 2-3 ss røkt paprika
– 1/2 dl lyst øl (kan erstattes med vann)
– 1-2 ts salt
Kok opp vann i en gryte. Skrell gresskaret og skjær den i passende biter. Når vannet koker skal du ha i gresskarbitene og la dem koke i ca. 15-20 minutter eller til bitene er møre. Hell ut vannet av gryten og tilsett øl, dersom du ikke ønsker å bruke øl kan du beholde en 1/2 dl av vannet. Tilsett en pakke kremost, cheddar, røkt paprika og salt, rør alt dette godt sammen.
Til slutt moser du gresskarbitene med en stavmikser, og du skal sitte igjen med en silkemyk dip til slutt.
Håper det smaker!
0
Looks lovely!
Erica x
http://www.spinachandspecs.blogspot.com
Thank you, Erica 😀 That makes me happy 🙂