Gresskar med sin milde sødme passer godt sammen med chili og smaken av rå blomkål synes jeg 🙂 Gresskar er kjempegodt, og det er viktig for meg å få frem at det kan brukes til mye forskjellig. Du kan koke det, bake det og du kan steke det – gresskar passer godt i supper, gryter, risotto, i kaker og desserter. Dette er med andre ord en allsidig grønnsak. Jeg har forresten en god oppskrift på crème brûlée med gresskar, men siden jeg ikke finner brenneren min så må det utsettes litt.
Denne suppen er veldig god sammen med chili. Chilien her gir suppen en ekstra piff i smaken og blomkålbitene gir suppen litt tekstur. Gresskarsuppe uten noen ting kan bli veldig kjedelig og da er det greit å ha godt tilbehør for hånden. Er du glad i sesongmat så gå for gresskar akkurat nå 🙂
Gresskarsuppe med chili og rå blomkål:
Antall personer: 4-6
Tid: 30 minutter
Tips: Ristede gresskarfrø er dyrt å kjøpe i butikken, rist dem heller selv av frøene du finner i ditt gresskar.
– 1 kg gresskar
– 1 rød chili
– 2 løk
– 2 ss smør
– 1 liter grønnsaksbuljong (du kan også bruke kyllingbuljong her, helst økologisk)
– 2 dl kremfløte eller soyafløte
– 1/2 blomkål
– 2-3 ts tørket chili
– salt etter smak
Fjern skallet fra gresskaret, skjær deretter gresskaret i biter. Det er viktig at bitene ikke er for store, koketiden blir lenger jo større de er.
Finhakk løk, smelt smøret i en kjele og tilsett løken. Stek på middels varme til løken er blank, underveis kan du finhakke chilien – fjern frøene dersom du ikke ønsker at suppen skal bli for sterk. Tilsett deretter chili og gresskarbiter, og stek i 5 minutter til.
Hell grønnsaksbuljong i gryten og kok opp. La det koke i ca. 20 minutter. Tilsett fløte, kjør suppen med en stavmikser og smak til med salt og tørket chili.
Del et halvt blomkålhode i buketter og tilsett dette til suppen helt til slutt. Da får du en knasende konsistens på blomkålen, noe jeg liker veldig godt 🙂 Foretrekker du bitene myke så er det bare å tilsette dem tidligere.
0
Legg igjen en kommentar