/inneholder sponset produkt/
I januar ble jeg spurt om å teste noen produkter fra nettbutikken til oko-logisk.no. Jeg takket ja, for økologisk og ren mat er noe jeg er svært opptatt av. Oko-logisk.no er en nettside som skriver om økologisk mat, i tillegg til at de har en nettbutikk hvor de selger økologiske produkter. Jeg fikk et lite utvalg av olivenoljer fra Flaminio som jeg nå har prøvd ut i forskjellige retter, og det jeg kan si så langt er at kvaliteten er god. Ja, når man har vært på noen olivenoljesmakinger (det er akkurat som vinsmaking) så lærer man seg å merke forskjell. Den første gangen jeg virkelig smakte på forskjellige olivenoljer så ble jeg overrasket over hvor forskjellige de var. Produsenten av Flaminio-oljene har vunnet priser på grunn av smak og kvalitet, og det merker man fort når man tar disse oljene i bruk.
En olivenolje er på mange måter som en vin, de består begge av forskjellige smakskomponenter og «teksturer». De kan være enten fruktige, tørre eller begge deler basert på drue/oliventype og oppvekstvilkår, altså klima. Men nå skal jeg ikke snakke mer om vin for det er olivener det handler om her i dag. En av oljene som jeg ble positivt overrasket over var den friske mynteoljen som lå i esken jeg fikk tilsendt. Det var første gang jeg hadde sett en mynteolje, jeg hadde ikke tenkt tanken på at det eksisterte en gang. Vel, nå er den en favoritt, jeg er sikker på at det er den som blir spist opp først (les: slukt) 🙂
Vanligvis bruker jeg mynteblader i grønn ertesuppe, men det trengte jeg jo ikke nå. Mynteoljen passet godt sammen med den fyldige suppen og de andre krydderne, den passer også godt sammen med salater eller som topping til vaniljeis.
Jeg har vært så heldig å fått prøve forskjellige oljer, og det vil komme flere oppskrifter med disse produktene. Neste gang skal jeg skrive litt mer om annen av mine favoritter, så følg med på oppskriftene som kommer fremover.
Grønn ertesuppe med mynteolje:
Antall personer: 4-6
Tid: 15-20 minutter
Tips: Hvitvin! Det gjør seg alltid godt med en skvett hvitvin i suppa.
– 3 ss olivenolje
– 1 stor gul løk
– 1-2 ss tørket gressløk
– 700 gram frosne erter
– 1 liter grønnsakskraft
– 1-2 dl kremfløte (kan sløyfes)
– 1-2 ss sitronsaft
– 2 ss mynteolje fra Flaminio
– 2-3 ts creme fraiche
– nykvernet pepper
Varm olivenolje i en kjele.
Løken skal hakkes opp før du har den i kjelen, det trenger ikke være finhakket for suppen skal moses med en stavmikser etterpå. Stek løken på middels varme i noen minutter til den er blank, deretter skal du tilsette gressløk, grønnsakskraft og evt. fløte.
Kok opp og la suppen koke i ca. 10-15 minutter, kjør suppen med en stavmikser eller blender til nesten alle ertene er knust. Rør inn sitronsaft og gjør klar garnityren.
Suppen skal serveres varm med mynteolje, creme fraiche (eller rømme), nykvernet pepper og eventuelt noen urter om du har det tilgjengelig.
9
Hvor får jeg kjøpt mynteolje ?
Hei! 🙂 Mynteoljen kan du få tak i hos nettbutikken til oko-logisk.no – legger ved direktelink til oljen: https://www.oko-logisk.no/product-page/flaminio-ekstra-jomfru-olivenolje-mynte-250ml