Jeg har flere versjoner av blomkålsuppe her på bloggen, men jeg har også blitt spurt om jeg kan legge ut grunnoppskrifter, og det kan jeg selvfølgelig. Det er folk innom her hver dag, men jeg vet ikke hvem dere er eller hva slags nivå dere ligger på. Basilico skal være et nettsted hvor alle skal kunne inspireres av oppskrifter, uansett vanskelighetsgrad. Blomkålsuppe er noe av det første jeg lærte meg å lage, og denne oppskriften er ganske basic. Jeg liker blomkålsuppe fordi det kan varieres på mange forskjellige måter og så smaker det godt i tillegg. Suppen dere ser på bildet har jeg pyntet med bacon og røkt paprika, og du kan selvfølgelig tilsette akkurat hva du vil (eller ingenting i det hele tatt om du ønsker det).
Blomkålsuppe:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Passer sammen med: Bacon, stekt kylling, krutonger, timian, oregano, varme rundstykker, hvitløksbrød, kryddersmør ++
– 2 ss smør
– 1 løk
– 1-2 blomkålhoder
– 7 dl vann
– 5 dl melk
– salt og pepper
Skjær løk og 1 1/2 blomkålhode i biter. Resten av blomkålen hakker jeg opp og har i suppen helt til slutt.
Smelt smør i en kjele på middels varme og stek løken til den er blank. Når løken er blank kan du tilsette blomkål. Rør godt i kjelen før du tilsetter vann og melk. Kok opp suppen og la den koke i ca. 20 minutter. Tilsett salt, pepper eller annet krydder. Smak deg gjerne frem så får du akkurat den smaken du liker.
Etter 20 minutter skal du kjøre suppen glatt i en blender eller med en stavmikser. Legg i de rå blomkålbitene helt til slutt.
2
Nam den så god ut den må jeg teste ut 🙂
Takk Evelin 🙂 Suppeoppskriften er helt basic, men den gir et godt utgangspunkt til å prøve ut forskjellige ingredienser. Bacon er jo utrolig godt i supper 😀