Det er ikke så ofte jeg lager paprikasuppe, men når jeg gjør det blir det som regel fest ved middagsbordet. Denne suppen minner meg om sommer, og smaker like godt kald som varm, men siden det straks er januar så nyter vi den varm med fetaost og knuste pistasjnøtter. Paprika smaker nødvendigvis ikke så mye i seg selv så her er tilbehør og krydder viktig å bruke. Selv oppskriften har jeg hentet fra 101 Cookbooks, men jeg har gjort noen få tilpasninger. Har du noe safran til overs etter julebaksten så anbefaler jeg på det sterkeste å bruke litt av dette i suppen, er alt derimot brukt opp så gjør det absolutt ingenting. Da fyller du kun opp med ekstra tilbehør. Fetaosten gir en god kontrast til den milde paprikasmaken, og hvem kan si nei til deilige pistasjnøtter som tilbehør til middag?
Etter all julematen kjenner jeg at det godt med en god og sunn suppe igjen!
Dette trenger du:
– 5-6 gule paprika
– 2 gule løk
– 3 fedd hvitløk
– 2 poteter
– 1 liter vann/kraft/buljong
– 1 ts gurkemeie
– 1/2 ts safran
– olivenolje
– salt
– fetaost
– pistasjnøtter
Skjær paprika, løk, hvitløk og poteter i skiver/terninger og ha dem i en gryte med ca. 2 ss olivenolje. Stek grønnsakene til de er blanke og ha i 1 liter vann eller buljong. Kok suppen i ca. 20 minutter før du moser den med en stavmikser eller blender. Krydre suppen med salt, gurkemeie og evt. safran underveis. Rett før servering pynter du retten med hakkede pistasjnøtter og fetaost.
0
Paprikasuppen smakte nydelig og passer nærsagt til alle tider 🙂 kan ikke annet enn å si at jeg venter i spenning på din neste oppskrift 😀
Glad du likte den! 🙂
Godt og enkelt. Denne suppen skal vi forsøke oss på 🙂
Det er en god suppe, anbefales de dagene man bare vil ha noe enkelt og annerledes til middag 🙂