Det er få ting som er bedre enn hjemmelaget mat og drikke, og iskaffe er intet unntak. Da jeg var i England i høst kjøpte jeg med meg en flaske med Salted Caramel Baileys fra Taxfree-butikken i Manchester. Jeg liker å bruke Baileys i desserter, og da jeg fikk øye på Salted Caramel visste jeg at det var flasken som skulle få bli med meg hjem. Jeg drikker svært sjeldent, og derfor har det hopet seg opp en god del flasker som bare venter på å bli brukt i matlaging. Jeg har planer om å vise dere alle sammen, men alt til sin tid, for nå er det tid for iskaffe! 🙂
Hva kan jeg egentlig si om denne oppskriften? Den er som alltid veldig god (selvfølgelig) og veldig enkel å lage. Ha 3 ingredienser i en blender, kjør blenderen i et minutt og voila! God iskaffe er innenfor rekkevidde. Jeg tror ikke Salted Caramel selges her i Norge, men du kan bruke vanlig Baileys eller en Baileys med sjokolade eller myntesmak om du har det stående? Jeg ser hele tiden at det kommer nye versjoner av Baileys, og nordmenn er et folkeslag som er glade i å reise, så jeg tipper at det er en del som har fått tak i litt forskjellig.
Jeg håper dere som liker Baileys også vil like denne oppskriften, den er så rask å lage at den kan serveres på spontane vennekvelder om man har ingrediensene tilgjengelig.
Iskaffe med Salted Caramel Baileys:
Antall glass: 2
Tid: 10 minutter
Tips: Denne oppskriften funker også bra med sjokolade eller pistasj-is.
– 6 kuler vaniljeis
– 2-3 dl kaffe
– 2 dl Salted Caramel Baileys (eller vanlig Baileys om du vil)
Start med å lage en kopp kaffe og sett den inn i kjøleskapet til avkjøling. Ta kaffen ut når den er lunken, den skal kunne smelte isen men den skal ikke være for varm.
Ha vaniljeis, kaffe og Baileys i en blender, kjør blenderen til iskaffen er blitt glatt – da unngår du at dette blir en milkshake selv om det er godt det og.
Hell drikken i 2 kopper, skummet som du ser på bildet under her kommer helt naturlig, ikke noe hokus pokus. Til slutt gjenstår det bare å kose seg med denne deilige iskaffen 🙂
Håper det smaker!
12
Legg igjen en kommentar