Tja, hva skal en si? Noen dager trenger man en stor porsjon med Jack Daniels mac and cheese. For av og til bare vet man at man vil trenge litt ekstra å gå på for å komme seg gjennom dagen, og i dag er en slik dag. Nå ønsker jeg å vise dere en oppskrift med en touch av my ol’ friend Jack. Her finner du whiskey, cheddar og karamellisert bacon i skjønn forening. Jepp, du leser riktig: baconkaramell! 🙂 Det nest beste med denne retten er at hvis du bruker røkt paprikapulver så vil du få en mac and cheese full av de smakene man elsker, men som man egentlig bør holde seg unna. Er du glad i Jack Daniels eller mat som du egentlig ikke bør spise så er dette oppskriften for deg. Den kan virke litt komplisert første gang du lager den, men etterhvert vil det gå så fort at du nesten ikke rekker å blunke.
Jack Daniels bacon mac and cheese:
Antall personer: 3-4
Tid: 45 minutter
Tips: Har du Jack Daniels saus stående i skapet kan du tilsette litt ved servering. Jo mer Jack, dess bedre tenker jeg 😉
– 1-2 pakker økologisk bacon
– ca. 2 dl brunt sukker
– 2-3 dl Jack Daniels
– 3 ss smør
– 3 ss mel
– 5 dl økologisk melk
– 2-3 ss røkt paprika (kan erstattes med vanlig paprikapulver)
– 1 ts chilipulver
– 3-4 ss Jack Daniels
– 200-300 gram revet cheddar
– salt etter eget ønske
– 700 gram makaroni
Forvarm ovnen på 200 grader.
Sett frem en rist med bakepapir og smør litt olje på bakepapiret (jeg gjør dette for å forsikre meg om baconet ikke brenner seg fast).
Ha 2 dl Jack Daniels i en kjele, kok opp og ta av platen når væsken er redusert til halvparten. Ha deretter 2 dl brunt sukker på en tallerken. Skjær baconbitene i to. Dypp baconskivene i kjelen med Jack Daniels før du har dem over på tallerkenen med sukker. Sørg for at begge sidene av baconet er dekket med sukker. Legg baconskivene på risten med bakepapir.
Sett risten inn i ovnen og stek i 8 minutter før du snur baconet. La baconskivene steke videre i ca. 5 minutter til. Følg godt med på denne prosessen da baconet kan brenne seg fortere enn du aner. Jeg har mer enn en gang endt opp med kullsvidde baconbiter, hvor jeg såvidt unnslapp å få brannvesenet på døren. Når baconet er ferdig skal det settes til avkjøling frem til makaronien er klar.
Så, videre til neste steg:
Kok makaroni etter anvisning på pakken, hell av kokevannet og sett til side.
Smelt smør på middels varme i en passende gryte. Ha i melet og sørg for å røre slik at alt fordeler seg. Når blandingen har fått koke i et par minutter skal du ha i 2,5 melk og røre godt. Når melken er rørt inn i hvitsausen skal du tilsette 2,5 dl melk til. Når sausen er tyknet, og småkoker skal du ha i røkt paprika, chili, salt, cheddar og Jack Daniels.
Makaronien skal du ha i gryten helt til slutt, rør godt slik at ostesausen kommer til over alt og strø over bacon og revet ost.
Bon appétit!
3
Mac ‘n Cheese + Old friend Jack = En middag som smaker godt for alle og enhver 😀
Åååå jaa!! 😀
Ser vanvittig godt ut!
Takk 😀 Det smakte like godt som det så ut 😀
Здравствуйте,
что озночает kuricapupokparal?
Som i brennevinet Jack Daniels, eller er det en saus som heter det?
Hei Hildegerd 🙂 Jeg bruker hovedsakelig brennevinet Jack Daniels i denne retten, men av og til bruker jeg også Jack Daniels BBQ-saus i tillegg. Jeg er ikke sikker på om BBQ-sausen selges i Norge lenger, da jeg får saus tilsendt fra venner i England, men jeg vet at den selges i Danmark og Sverige. Du kan helt fint droppe sausen og kun bruke brennevin 🙂
Ok, kult.