Jeg har fått ekstremt god respons på mine tidligere oppskrifter på mat med Jack Daniels, derfor har jeg i dag laget enda en godbit jeg ønsker å dele med dere. Dagens oppskrift er dedikert til en kjær venninne som glemte å ta med seg donuts til meg da hun reiste hjem fra ferie i England, og hun foreslo i stedet at jeg kunne lage dem selv. Jeg var ikke helt enig i starten, men jeg eksperimenterte litt før jeg endelig fikk det til.
Donuts med «Jack», gjennomsiktig glasur og karamell er en himmelsk kombinasjon dersom det spises innen rimelig tid etter tilberedning. Det er viktig å huske på at disse skal bakes i ovnen, dermed blir de ikke like fluffy som de ville blitt med frityr. Jeg antar at dette er smak og behag, men for ordens skyld; disse er verdt en plass på kakefatet. Herlige til både hjemmekos og fest 😀
Jack Daniels Donuts:
Antall: 6-10
Tid: 35 minutter
Tips: Bruk en donutpanne for best resultat. Jeg kjøpte min på Åhlens til 149,- og jeg er veldig fornøyd med den.
– 5 dl hvetemel
– 2,5 dl sukker + 4 ss sukker
– 1 1/2 ts bakepulver
– 1/2 salt
– 2,2 dl skummet kulturmelk
– 1 ss vaniljeekstrakt
– 2 økologiske egg
– 0,5 dl solsikkeolje
– 0,5 dl honning
– 2-3 ss Jack Daniels
– 200 gram melis
Forvarm ovnen på 220 grader. Smør donutpannen med olje/smør. Gjør klar en rist med bakepapir på. Rør sammen fire spiseskjeer sukker og 1 ts Jack Daniels i en liten skål, og ha dette over på bakepapiret. Sett risten inn i ovnen, og la den stå i 10-15 minutter til sukkeret er smeltet (imens kan du jo starte på deigen). Når sukkeret starter å få karamellfarge kan du ta det ut og la det avkjøle seg.
Visp sammen hvetemel, 2,5 dl sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Ha deretter kulturmelk, olje, egg, vaniljeekstrakt, honning og Jack Daniels i en annen bolle, dette skal piskes godt med en visp. Rør væsken forsiktig inn i melblandingen, røren vil være litt «klumpete» når den er ferdig – men dette går helt fint.
Fyll opp donoutformene med 2/3 røre per form. Du ha bruke en skje til å ha i røren eller du kan bruke en frostingpose (dette synes jeg er enklest). Stek donutene i ca. 10 minutter. Når donutene tar ut skal de hvile på en rist i 5 minutter.
For å lage glasur rører du sammen melis, vann og en spiseskje Jack Daniels. Du kan tilpasse konsistensen ved å bruke mer eller mindre vann. Har du allerede en deilig glasuroppskrift på lur kan du selvsagt bruke den. Her er det meste lov.
Knus karamellen i små flak og strø det over nylagt glasur. Jeg håper det smaker 🙂
0
Mmmm …. Dooooonuts *sikle* 😀