Har du en flaske Jack Daniels stående i skapet? Perfekt! Da må du prøve denne oppskriften. Dette er noen skikkelige fylliker av noen cupcakes som passer til festlige anledninger. Bursdager, jentekvelder, filmkvelder.. You name it. Og de er kun for voksne selvsagt, det er viktig å få sagt. Cupcakene er syndig gode, og har en behagelig smak av honning (de er sikkert farlige for helsen din og – men ikke la dette stoppe deg).
Denne gangen har jeg valgt å bruke Jack Daniels Honey, altså Jack Daniels med honning. Jeg brukte lang tid på å få tak i denne, og skal innrømme at jeg var litt spent på resultatet da jeg tidligere kun har brukt vanlig Jack Daniels. Resultatet ble akkurat slik jeg så for meg, om ikke bedre, og vi er to fornøyde mennesker som skal meske oss med cupcakes i helgen. Jeg har brukt Jack Daniels whiskey i hvert «ledd» av denne oppskriften, for den gjør seg veldig godt sammen med de andre ingrediensene. Sirupen jeg har brukt til slutt er ikke nødvendig for et godt resultat, men har du tid og ork så anbefaler jeg at du lager denne også. Bon appétit!
Jack Daniels Honey cupcakes:
Antall: 15
Tid: 40 minutter
Tips: Du kan droppe Jack Daniels-sirupen, men jeg anbefaler at den er med. Finner du ikke Jack Daniels med honning så kan du bruke den vanlige.
Røre:
– 15 muffinsformer
– 2 egg
– 2 dl sukker
– 125 gram smør (romtemperert)
– 1 dl melk
– 1 1/2 ts bakepulver
– 3 dl hvetemel
– 3 ss Jack Daniels Honey Whiskey
– 1 ts vaniljeessens
Frosting:
– 150 gram smør (romtemperert)
– 1 ts vaniljeessens
– 2 ss Jack Daniels Honey Whiskey
– 1/2 dl melk
– 7 1/2 dl melis
– 1 ts vaniljesukker
Sirup:
– 1,5 dl brunt sukker
– 1 dl Jack Daniels Honey Whiskey
– 1 ss smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Rør smør og sukker hvitt før du visper inn eggene, ett av gangen. Ha i melk, siktet hvetemel og bakepulver. Rør godt. Deretter har du i whiskey og vaniljeessens. Sett frem 15 muffinsformer og fordel røren på formene slik at 2/3 deler av hver form er fylt opp. Sett muffinsformene inn i ovnen og la dem stå i 20 minutter. Cupcakene bør avkjøles på rist før pynting.
Rør smør til det blir luftig. Tilsett Jack Daniels og vaniljeessens. Ha i melk, vaniljesukker og siktet melis vekselvis mens du rører. Frostingen skal bli fast i konsistensen slik at den blir enkel å håndtere ved pynting.
For å lage sirupen må du røre sammen sukker, Jack Daniels og smør i en stekepanne. Stek i noen minutter til sukkeret er smeltet inn i whiskyen. Sirupen vil tykne når den får kjølt seg ned.
Ha på sirup etter frosting, spis og nyt 🙂
0
Nydelig som alltid! Cupcakes med forfriskende god honningsmak som hyler etter å bli spist 😀
Nice bloog, miss Lutskova. Whiskey!! JA!!
Haha 😀