I går stod nydelig lasagne på middagsbordet hos oss. Jalapeño popper suppen jeg laget i forrige uke ble en suksess, så derfor ville jeg lage noe lignende igjen og resultatet ble jalapeño popper-inspirert lasagne. Lasagne var en av mine yndlingsretter som liten (det var vel Toro det gikk i den gangen om jeg ikke husker feil), og jeg kastet det i meg med stor iver hver eneste gang vi hadde det på menyen. Denne oppskriften kan virke litt komplisert i starten da den er litt annerledes enn vanlig lasagne, men jeg håper at du kan tenke deg å prøve dette uansett for smaken er utrolig.
Lasagnen kan lages på flere måter og du kan bruke enten ostesaus eller tomatsaus, men jeg foretrekker en mellomting mellom disse to.
Jalapeño Popper lasagne:
Antall personer: 4
Tid: 40 minutter
Tips: Jalapeño varierer som regel i styrke, du kan lage denne retten med eller uten frø, eller bruke annen chili for å regulere styrken.
– 600 gram økologisk kylling (jeg brukte kyllingbryst)
– 1 pakke økologisk bacon
– 8 lasagneplater
– 3-4 jalapeños
– 4 hvitløksfedd
– 2-3 ss røkt paprika
– 1-2 ts cayennepepper
– 6-7 dl ostesaus (hvitsaus + cheddar)
– 1 pakke kremost
– 200 gram valgfri ost (helst cheddar eller mozzarella)
– 2 ts smør
Forvarm ovnen på 220 grader. Lasagnen er litt komplisert å sette sammen første gangen, men det er lov å bruke tomatsaus istedet dersom du ønsker det (husk bare på å ha i en del fløte dersom du velger å bruke tomater).
Kok lasagneplatene etter anvisning på pakken. Stek bacon, og sett til side (spar på baconfettet). Deretter steker du kylling. Når kyllingkjøttet har fått hvilt seg litt skal du skjære den i biter.
Finhakk jalapeños og hvitløk, dette skal surres i baconfettet til det er mykt. Hell over ostesaus eller tomatsaus og tilsett røkt paprika, cayennepepper, kylling og halvparten av baconet. Gi sausen et rask oppkok før du setter sammen lasagnen.
Smør en ildfast form. Ostesausen skal legges helt i bunnen, dekk med lasagneplater før du har på litt kremost og vanlig ost. Gjenta samme prosessen en eller to ganger til, hvor mange lag du får til kommer an på hvor stor form du bruker. Avslutt med å strø revet ost og resten av baconet helt på toppen. Sett lasagnen inn i ovnen i ca. 15 minutter.
Serveres med hvitløksbrød og noe kaldt å drikke. Jeg liker når lasagnen er slapsete, hvor ost og saus renner overalt, men du kan fint vente med å spise til den får satt seg litt 🙂
Håper det smaker!
Tips til saus:
– 1 ss olivenolje
– 5-600 gram tomater
– 1 løk
– 1 ts sukker
– 2 ts salt
– 2 dl vann/grønnsakskraft
– 2-3 dl kremfløte
– 150 gram cheddar (eller du kan ha i å mye cheddar du vil)
Var olivenolje i en gryte. Finhakk tomater og løk, og ha dette oppi gryten. Tilsett litt sukker og salt før du har i vann/grønnsakskraft. Kok opp. Kjør sausen med en stavmikser før du har i kremfløte og cheddar. Sausen er ferdig når cheddaren er smeltet.
0
Legg igjen en kommentar