Dere som elsker lakris! Se hit 🙂 I dag har jeg noe spennende til dere: en god jordbærsmoothie med lakris. Ja, du leser riktig. Lakris er ikke bare godt til snacks, men også i mat. Jeg har blant annet funnet ut at lakris er veldig godt til lam, men det skal ikke handle om lammekjøtt her i dag. Det skal handle om smoothies. Og lakris. Og en «give away». Kombinasjonen jordbær og lakris er faktisk veldig god. Jeg synes at smaksbalansen i denne smoothien er perfekt. Den smaker jordbær, men du kan også kjenne smaken av deilig lakris.
De siste dagene har bloggen hatt mer trafikk enn den pleier, og det synes jeg er kjempegøy! Jeg har også nylig opprettet en facebookside for Basilico og i anledning dette så vil jeg gjerne gi bort en gave. Du kan følge meg og delta på trekningen her. Det du må gjøre for å være med i trekningen er å like siden min, og legge igjen et svar på disse spørsmålene: Kan du tenke deg å bruke lakris i matlaging? Hvilken matrett eller dessert kan du tenke deg å lage? Svaret skal skrives under posten med link til dette innlegget. Du kan også legge igjen en kommentar i kommentarfeltet her på bloggen dersom du ønsker det.
Gaven er sponset av meg, og den består av 3 små deler: 1 boks Raw liquorice powder fra Johan Bulow, 1 boks Lakris chili rub fra Morten Heiberg og 1 glass Blød mini lakrids fra Sweet addiction. Disse produktene liker jeg å bruke i bakst, smoothies og til marinader. Nå vil jeg gjerne dele dem med dere også 🙂
Vinneren trekkes 20.03-15 🙂
Jordbærsmoothie med lakris:
Antall personer: 2-3
Tid: 5-10 minutter
Tips: Husk å tilpasse mengden lakris etter smak og behag. Noen liker mye lakris, mens andre kun trenger et lite dryss.
– 1 banan
– 350 gram jordbær
– 3-4 dl mandelmelk
– 2 ss lakrissirup
– 1-2 ss lakrisgranulat/lakrispulver
Du kan bruke både fersk og frossen frukt i denne smoothien. Ha alle ingrediensene i en blender, kjør blenderen til du har fått ønsket konsistens på smoothien. Dersom du ønsker det kan du la den stå i kjøleskapet i noen minutter, men dette er ikke nødvendig. Pynt glassene med morsomme sugerør og lakrisbiter, og hiv innpå.
0
Jeg tror det ville vært spennende å prøve lakris i matlaging. Jeg er nokså «tradisjonell» når det gjelder mat, men til desserter kan jeg absolutt tenke meg det! Da tenker jeg typ til en frosting, iskrem eller en kake (:
Takk for fine forslag! Lakris og is er en kombinasjon jeg er veldig svak for 😀
Kunne tenkt meg og laget is og smoothie, eller som topping på siton mufgins.Fikk lakris salt fra danmark ,av min bror til jul.Smaker knall godt på biff, og grillmat:) men kunne godt tenkt meg å prøve raw licoric, 🙂 prøver lykken . Hilsen Lise
Hei Lise! 😀 Vet du hva? Jeg har faktisk kjøpt meg lakris-salt fra Danmark, men jeg aner ikke hva jeg skal bruke det til. Takk for tipset med biff og grillmat! 🙂
Raw liquorice smaker veldig godt, lykke til 😀
åhh det så godt ut 🙂
Takk 🙂 Gøy å prøve ut nye ting 😀
Lakris er jeg glad i, og det smaker veldig godt i både is og småkaker/kjeks 🙂 Har ikke lagd det selv, men fått det servert hos ei god venninne. Skal prøve å lage det selv en gang også, nam ….
Hei Tanja! Takk for kommentar 🙂 Lakriskjeks høres veldig godt ut. Det har jeg aldri prøvd, men skal se om jeg ikke får testet det ut en gang 😀
Lakris i smoothie høres godt ut.
Har laget iskake med lakris i og det var kjempegodt, byttet ut daim sjokolade med lakris.
Mvh Anita
kvalheimsjenta@gmail.com
Iskake med lakris vil jeg prøve 😀
Jeg har aldri brukt lakris i mat før, men det høres spennende ut. Absolutt noe jeg er åpen for å prøve! 🙂 jeg tenker at det må være veldig godt i desserter. Som fyll i en kake (eks. Sjololadekake), en saus til is, i is eller milkshake. Kanskje det til og med kan være mulig å lage lakriskrokan-strø! Ellers kunne det vært spennende å prøve å lage en middagssaus med lakris 🙂
Lakriskrokanstrø er jo genialt Hanna 😀 Du har mange spennende ideer 😀
Kan du tenke deg å bruke lakris i matlaging?
– Nei, da jeg ikke liker lakris.
Hvilken matrett eller dessert kan du tenke deg å lage?
Alt godt uten lakris.
<3 du er flink@1