Ok. I det siste så har ikke matlysten vært helt på topp. Sannheten er at jeg har en lang liste med oppskrifter jeg vil lage, men hver gang jeg har gått gjennom denne listen så er det ingenting som har fristet. Listen er full av gode oppskrifter som egner seg til regntunge høstdager, så hvorfor jeg ikke har hatt lyst på noe av det vet jeg ikke. Men i dag fikk det være nok. En matblogger som er matlei er ikke bare trist for bloggen, men også for matbloggeren selv. Det å føle at jeg ikke har noe å gi er ingen god følelse, for jeg er glad i mat og jeg er glad i å oppdatere her inne. I går fikk jeg vite at min bestemor kommer på besøk i julen. Julen 2015 blir kanskje den siste tiden vi får sammen, men jeg kjenner at humøret mitt allerede er blitt bedre – og – nå har jeg noe å se frem til. Bestemor skal være her hos meg i en måned, kanskje til og med to, og aller helst ser jeg at hun ikke bestiller seg returbillett i det hele tatt. Uansett hva som skjer skal jeg nå se frem til den tiden, og nyte den mens det varer.
For å snakke om noe mer hyggelig så laget jeg en deilig kantarellsuppe i dag. Kantarellene koster ikke lenger 299,- per kilo, men 99,- (!) Er ikke det flott? Her gjelder det å løpe og kjøpe mens man kan. Selvfølgelig er det best med egenplukket, men i år er det ikke soppår. Ikke som i fjor hvor vi vasset i steinsopp. Suppen er uansett helt nydelig, og blir du ikke glad i høsten av dette så vet ikke jeg 🙂
Kantarellsuppe med fire oster:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Bruk gjerne andre typer skogssopp dersom du har dette for hånden.
– 600 gram kantarell
– 2 ss smør
– 2 gule løk el. sjalottløk
– 2 ss tørket timian
– 1 ts salt
– 2 dl kremfløte
– 1 liter grønnsaksbuljong (2 buljongterninger)
– 3 ss kremost
– 30-40 gram revet parmesan
– 50 gram revet cheddar
– 50 gram revet mozzarella
Start med å smelte smør i en gryte. Finhakk løk og ha dette over i gryten, tilsett tørket timian og salt. Løken skal stekes i ca. 5 minutter. Riv kantarellene i biter. Når løken er stekt skal du tilsette kantarellene, i samme slengen skal du ha i kremfløte og la dette koke i 10. minutter. «Hemmeligheten» min med soppsupper er at jeg pleier å lage en slags soppstuing som base for suppen. Jeg har oppdaget at det gjerne gir en mer intens soppsmak når man gjør det på den måten, så derfor gjør jeg det også her.
Tilsett 1 liter vann + 2 buljongterninger. Jeg bruker økologisk grønnsaksbuljong (pleier å kjøpe det hos Kiwi), og er veldig fornøyd med dette.
Kok opp suppen og la den koke i 10 minutter til. Underveis kan du tilsette kremost, parmesan og cheddar. Mozzarella tilsetter jeg helt til slutt. Smak til suppen med ekstra salt, pepper og tørkede urter dersom det er behov for det. Tilpass smaken akkurat slik du liker det, jeg liker å undersalte maten i første omgang slik at jeg kan tilpasse smaken når den er ferdig.
Server suppen med ristet brød og smør.
Jeg håper det smaker 😀
1
Suppen ser veldig delikat og god ut. 🙂
Tusen takk 😀 Du kan få B til å lage den til deg, den er veldig god 🙂
I’m glad that your grandmother will be visiting you. I’m sorry that you have been blue. This soup looks amazing! I would like to have a bowl please! 🙂
Kim, if you come to Norway someday I will make this soup for you, it is delicious! 😀 I can’t wait for my grandmother to come visit me, I don’t know how long I will have her so I shall apreciate every moment with her. She lives in Russia and I don’t see her very often.
Ser godt ut 🙂
Takk Amanda 🙂 Anbefales på det sterkeste dersom du er glad i soppsupper 🙂