Maissuppe, en populær rett hjemme hos oss. Denne suppen pleier jeg å lage når vi er litt lei av de suppene vi vanligvis spiser til hverdags. Vi spiser ofte forskjellige variasjoner av både tomatsuppe, og blomkålsuppe, og da er det fint å kunne variere suppemenyen av og til.
Jeg liker denne oppskriften fordi den er enkel å lage og god (selvsagt), er du glad i mais så er dette en suppe som kan passe for deg! 🙂
Kremet maissuppe:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Suppen er i utgangspunktet en vegetarrett, og av og til så tilsetter vi vegetarisk bacon. Ønsker du å ha kjøtt i suppen så kan du kan i røkt bacon helt til slutt! 🙂
– 2-3 ss smør
– 1 gul løk
– 3-4 poteter
– 340 gram mais
– 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft
– 2-3 dl matfløte
– 2 ts salt
– 2 ts pepper
Topping:
– revet ost
– nykvernet svart pepper
– 100 gram mais
– 4-6 stilker timian (kan sløyfes)
Skrell potetene og skjær dem i skiver, skjær opp løk og skyll maiskornene i kaldt vann.
Smelt smør i en kjele, tilsett grønnsakene og la de steke på middels varme i ca. 10 minutter.
Hell grønnsaksbuljongen over grønnsakene, kok opp suppen og la den koke til potetene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser før du smaker til med matfløte, salt og pepper.
Lag toppingen til slutt. Stek maiskorn sammen med litt smør, ost og pepper. Pynt suppen med maistopping, og litt friske urter dersom du har det tilgjengelig.
Server suppen sammen med grovt brød og smør. Jeg håper det smaker 🙂
21
Legg igjen en kommentar