Jack Daniels er tilbake.
Denne gangen finner du den i en deilig, kremet pastasaus…
Ta en titt på sausen over her. Ser den ikke god ut? Det ser faktisk ikke ut som at det er Jack Daniels i den, men du merker det godt på smaken. Dagens oppskrift er en stor favoritt her hjemme. Det er nemlig ikke hver dag man lager seg pasta med Jack Daniels til, så her har du en fin oppskrift dersom du ønsker å prøve.
Jeg vet ikke hva mer jeg kan si om denne oppskriften, annet enn at den er veldig god, så jeg tror jeg skal la bildene tale for seg.
Kylling i kremet Jack Daniels saus:
Antall personer: 3
Tid: 40 minutter
Tips: Denne sausen er kjempegod sammen med pasta eller ris, jeg vil også tro at den er god sammen med poteter.
– 500 gram økologisk kylling (du kan bruke bryst eller lårfilet)
– 2 ss olivenolje
– 2 ss smør
– 2 sjalottløk (eller 1 vanlig gul løk)
– 2-3 dl Jack Daniels bourbon whisky
– 2 dl vann
– salt og pepper
– tørkede urter: jeg brukte timian og ramsløk
– 3 dl kremfløte
– fersk kruspersille
Rør sammen 1 ss olivenolje og 1 ss smør i en stekepanne. Brun kyllingen i pannen på middels varme, og sett det til side. Dersom du bruker kyllingbryst kan du skjære det i mindre biter.
Finhakk løk og stek det blankt i en gryte med resten av smøret og oljen.
Når løken er blank skal du tilsette Jack Daniels. Kok opp og la det småkoke i 3-4 minutter. Deretter kan du tilsette vann og de stekte kyllingbitene.
La sausen småkoke mens du tilsetter salt, pepper, og tørkede urter. Hvor mye du ønsker å krydre sausen er opp til deg selv, men jeg brukte ca. 1 ts av hvert krydder. Når krydderne er tilsatt skal du tilsette kremfløte og la alt koke i ca. 20 minutter. Rør i sausen 2-3 ganger underveis.
Kok opp pasta eller ris mens du lager maten, da kan du bare helle sausen over og sette i gang å spise. Til slutt kan du pynte herligheten med kruspersille eller en annen urt du liker.
Håper det smaker! 🙂
3
Legg igjen en kommentar