Hei! Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Livet kom litt i veien for ting jeg har hatt lyst til å gjøre, og da måtte bloggingen settes på vent. Men nå er jeg i gang igjen, og jeg gleder meg til å lage masse god mat i høst! 🙂
Lasagne er en velkjent italiensk rett som de fleste har et forhold til, noe som selvsagt også gjelder meg. Allerede da jeg var et barn så var jeg veldig glad i lasagne, og dette er en rett jeg har laget siden jeg gikk på ungdomsskolen. Oppskriften min har endret seg med årene, det startet med en pakke fra Toro og nå er den, vel den er blitt mye bedre. Det kan jeg love deg! Jeg fant nylig ut at jeg noe urtesalt stående fra da jeg var i Monaco i fjor, saltet jeg har brukt er smakssatt med basilikum og parmesan, og den passer perfekt i lasagne. Har du noe godt salt stående i skapet så bruk gjerne det.
Her er min lasagne, slik jeg lager den i dag 😉
Lasagne a la Basilico:
Antall personer: 4
Tid: 45 minutter
Tips: I en lasagne så skal det opprinnelig være en bechamelsaus (hvitsaus), jeg bruker kun creme fraiche. Det var en franskmann som tipset meg om dette for flere år siden og det er noe jeg har gjort siden.
– 2 ss olivenolje
– 800 gram økologisk kjøttdeig
– 1-2 ts urtesalt
– 1 stor rødløk
– 2 bokser hakkede tomater
– 5 dl grønnsakskraft
– 8 lasagneplater
– 1/2 boks creme fraiche
– 200 gram revet ost
– 1 mozzarellaball
– 1 fersk tomat
Forvarm stekeovnen på 180 grader, finhakk rødløk og gjør klar resten av ingrediensene.
Finn frem en kjele og skru på stekeplata før du har i olivenolje (middels varme, løken skal ikke bli brent). Brun kjøttdeigen raskt i kjelen, tilsett gjerne salt eller urtesalt underveis. Ta ut kjøttet og ha i finhakket rødløk.
Stek løken i 5 minutter før du tilsetter hakkede tomater, kok opp og la sausen småkoke i ca. 15-20 minutter. Smak på sausen underveis, her kan du gjerne tilsette tørkede urter: jeg er glad i å bruke tørket oregano og basilikum (det gir ekstra god smak til lasagnesausen).
Når sausen har tyknet litt kan du tilsette kjøttdeigen. Rør godt om og trekk kjelen vekk fra den varme stekeplaten.
For å sette sammen lasagnen så skal du legge et lag med kjøttsaus i bunnen av den ildfaste formen. Fortsett med lasagneplater, smør på cremefraice og tilsett revet ost. Gjenta prosessen til du går tom for saus og lasagneplater.
Avslutt med å rive opp en ball med mozzarella, legg ost og tomatskiver på toppen for å få et rustikt utseende (om det er det du er ute etter :))
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Server den gjerne med hvitløksbrød og en god salat ved siden av.
15
Legg igjen en kommentar