Jeg pleier å skryte av at jeg har en stekepanne som kan gjøre alt. At den kan gjøre alt er nok en sannhet med modifikasjoner, men min røde stekepanne i støpejern kan faktisk lage lasagne på 30 minutter. Nå snakker jeg helt sant (og ikke om Toro eller frossenlasagne). 30-minutters lasagne er perfekt til de dagene man egentlig har annet å gjøre enn å lage mat, og for dere som er lasagne-entusiaster finnes det ingen oppskrifter som er raskere og bedre på smak enn denne. Sausen er kremet og myk, for her brukes osten som erstatning for hvitsaus. Du kan ha i så mye ost du bare vil, og gjerne flere typer dersom du har mulighet til det. I dag brukte jeg en blanding av ricotta og røkt Jarlsberg.. Det luktet, og smakte så godt at det var såvidt at vi rakk å få fotografert herligheten.
Lasagne til 2-4 personer:
– 200-400 gram karbonadedeig
– 3-4 lasagneplater
– 3-4 dl revet ost
– 2 bokser hakkede tomater
– 2 små løk
– 2 dl vann
– pepper
– salt
– evt. sukker
– evt. tørkede eller friske urter.
Ang. karbonadedeig: grunnen til at jeg oppgir så forskjellige mengder i ingredienslisten er at mengden karbonadedeig du bør ha avhenger av størrelsen på stekepannen din. 300 gram er akkurat passe i min stekepanne, da har jeg også plass til å fylle på med litt ekstra tomater. Tørkede urter er veldig godt å ha med i sausen, men du velger selv om du ønsker å ta dette med eller ikke.
Finhakk løk, og stek den i pannen i 2-3 minutter på middels varme. Når løken er blank skal du ha i karbonadedeigen og steke i ca. 7 minutter til, underveis krydrer du kjøttet med salt, pepper og en klype sukker. Hell over de hakkede tomatene, og vannet og la dette koke opp.
Når sausen koker og det starter å lukte deilig på kjøkkenet ditt, skal du brekke lasagne-platene i mindre biter før du legger dem i pannen med sausen. La sausen koke i 20 minutter.
Etter 15 minutter, altså mot slutten av koketiden tilsetter du ost. Osten smelter av seg selv, så du trenger ikke gratinere lasagnen i ovnen. Lasagnen kan du også tilpasse med lettere ost, og erstatte lasagneplatene med speltlomper for en sunnere rett.
Så god er denne lasagnen at vi ikke hadde tid til å fotografere den skikkelig en gang!
1
Nydelig lasagne! Den er full av smak og er hurtig å lage 😀 Anbefales på det varmeste 😀
Den så god ut! den skal jeg og Tomas lage! 🙂
Rask, god og enkel 😀
Den skal jeg virkelig prøve ut! 🙂
Den er veldig god, anbefales 😀
Flott lasagne, Basilico!
Takk 😀
Genial ide 😉
Takk 😀 Rask og god middagsmat 🙂