Har du noen gang prøvd å spise lavendel? Da jeg var på søndagstur i dag gikk jeg forbi bunter med tørket lavendel og da kunne jeg ikke la være å ta med meg en. Jeg har alltid hatt lyst til å teste lavendel i matlaging, og nå fikk jeg endelig muligheten! Valget falt på ovnsstekte poteter marinert i olivenolje fra Oliviers, sitronsaft og velduftende lavendel. Det er vanskelig å beskrive hvor gode disse potetene ble, men de ble GODE. Lavendelpoteter passer godt til grillet fisk eller kylling, ser du tørket lavendel noe sted så ikke nøl med å ta med deg litt hjem. Det smaker like godt som det lukter 🙂
Lavendelpoteter:
Antall personer: 4
Tid: 35 minutter
– 600 gram poteter
– 1/2 økologisk sitron
– 3 ts lavendelblomster
– 2 ts salt
– 3 ss olivenolje
– 2 ss smør
Forvarm ovnen på 200 grader.
Skrell potetene og del dem i fire. Ha dem over i en ildfast form før du strør over lavendelblomster og salt. Sitronen skal deles opp i mindre biter, legg bitene mellom potetene før du avslutter med olivenolje. Rør potetene godt inn i oljen og sett dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Mot slutten av steketiden la jeg litt smør over potetene for å få den smørsmaken jeg er så glad i.
Du kan servere dette som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt.
0
Dette ser virkelig nydelig ut!
Tusen takk 😀 Resultatet ble veldig bra 🙂