Lavendel er kanskje ikke den råvaren man bruker mest av her i Norge, men jeg ser med jevne mellomrom at buketter med tørket lavendel er til salgs hos bl.a Mathallen. Hvordan kan man bruke lavendel i mat egentlig? Jo, det er for eksempel godt med sitronmarinerte poteter. Og til retter med kylling. Men det er ikke kylling jeg har laget i dag, i dag laget jeg rett og slett bare en god lemonade. Jeg tok en titt på bildene jeg har lagt ut i det siste, og hele bloggen skriker «høst». Jeg er glad i høsten altså, det er den beste tiden på året, men jeg ønsker at det skal være sommer litt til (ihvertfall her på Basilico).
Lemonade med tørket lavendel:
Antall glass: 6
Tid: 30-40 minutter (avhengig av kjøletid)
Tips: Jeg anbefaler at du tilpasser sødmen litt underveis, noen foretrekker en søtere lemonade, mens andre liker at den er litt bitter.
– 1 liter kaldt vann
– 4 ss akasiehonning
– 1 ss tørket lavendel
– 2 dl nypresset sitronsaft
– isbiter
– sitronskiver til garnityr
Kok opp en kjele med 5 dl vann. Når vannet koker skal du ta kjelen av platen og røre inn honningen slik at den løser seg opp. Fyll en teklype med tørket lavendel, legg denne i kjelen og la lavendelen trekke i ca. 20 minutter. For å få en kraftigere lavendelsmak så kan du la det trekke lenger.
Tilsett nypresset sitronsaft og resten av vannet, rør alt godt sammen. Ha lemonaden over i en glasskanne og pynt med isbiter eller tørkede blomster.
Når lemonaden er tilstrekkelig kjølt ned er den klar til å serveres.
Jeg håper det smaker! 🙂
16
Legg igjen en kommentar