Dette innlegget er dedikert til dere matinteresserte. Dere som leser om mat, og tenker på mat hvor enn dere går. Internett er full av matinspirasjon for oss som er gale etter mat, så jeg skal rette litt fokus mot matbladene vi har her i landet – for det begynner å bli en del av dem. Tidligere så trodde jeg oppriktig at Norge var et dårlig «matland». I forhold til andre land så er det ganske dårlig utvalg i butikkene våre (selv om det begynner å ta seg opp nå).
Lenge trodde jeg som sagt at dette var nordmenns egen feil, men da jeg fikk hendene i bladet Mat fra Norge (ps. er ikke sponset av Mat fra Norge, men jeg har vært trofast leser siden 2011) så skjønte jeg at det faktisk er eierne av de store butikkjedene som bør få skylden her. De siste par årene har det kommet frem hvordan småprodusenter blir skjøvet ut eller i det hele tatt nektet inngang i butikkhyllene. Det er en skam for oss forbrukere, og ikke minst alle de flotte menneskene som jobber hardt for å produsere lokal mat av høy kvalitet.
Men nå skal jeg ikke avspore helt.. Mat fra Norge er ikke bare et blad med mange gode oppskrifter, her finner du også artikler om matprodusenter, trender, restauranter, kokebøker og litt til. Jeg synes det er så flott at journalistene fokuserer på å vise frem alle de gode råvarene vårt land har å tilby.
Hvorfor kjøpe blader når man har internett? For det første så synes jeg det er viktig å støtte dem som jobber for å vise frem de gode matprodusentene vi har, men det skal også sies at jeg får mye glede av å lese disse bladene. Ofte får du informasjon som du ikke får tak i andre steder, og har du en veske eller sekk i passende størrelse så kan du ta med deg lesestoff overalt. Jeg sitter ofte på t-banen med et matblad i hånden, og etter at jeg oppdaget Bladkongen så slipper jeg å løpe til butikken for å kjøpe dem (finnes i de fleste dagligvarebutikker). Bladkongen har et utrolig godt utvalg av matblader, og ingen ting er bedre enn å få et blad rett i postkassen (synes jeg da).
Under her kommer en liten liste over matblader jeg synes er bra, og som jeg anbefaler;
1. Mat fra Norge – Jeg har vel egentlig beskrevet ganske godt hvorfor jeg liker dette bladet. Her finner du gode oppskrifter som er enkle å følge, i tillegg til fine, matrelaterte artikler.
2. Matmagasinet Nord – Dette bladet er av samme kaliber som Mat fra Norge, bare at oppskriftene ofte er mer kompliserte. Her er det også spennende lesestoff som er verdt å få med seg.
3. Mat og vin – Her finner du gode og enkle oppskrifter. Artiklene er ikke alltid så spennende, men det er mye god mat som kan friste alle og enhver.
4. Apetitt – Sjekk ut de flotte bildene i bladet, de taler for seg selv! 🙂
Her ser du en av mine favorittoppskrifter fra Mat fra Norge. Brenneslesuppe! Skummelt og godt på samme tid 🙂
Interessant. Bladkongen må undersøkes 😉
Yes, mange matblader for de matgale 😉
Ingenting får en togtur til å gå raskere enn å lese i et blad ^^
Enig 😀 Har alltid med meg et matblad eller en kokebok i vesken, haha.