Nå er både jul og nyttår overstått, og selv om jeg hadde en veldig fin juleferie så er det godt å komme tilbake til hverdagen igjen. Hvert eneste år har jeg det problemet med at jeg har kjøpt alt for mye poteter. Vi spiser mye poteter i julen, men vi rekker likevel aldri å spise dem opp. Jeg har derfor bestemt meg for at årets første oppskrift blir en fløyelsmyk potetsuppe, en nydelig rett man enten kan servere til forrett eller som en hovedrett.
En av de flotte julegavene jeg fikk i år var en pakke med trøffelolje og trøffelsalt fra Oliviers&Co. Begge deler har jeg brukt i denne potetsuppen, og resultatet ble fantastisk. For dere som er glad i smaken av trøfler vil jeg anbefale å prøve dette settet, det kan også brukes til mange andre ting (man får en lapp med tips i pakken, genialt!).
Til slutt vil jeg bare ønske alle som leser her et godt, nytt år. Litt på etterskudd, men jeg er klar for å ta fatt på et nytt år med både skole, jobb og blogg. I morgen reiser jeg til Kristiansand hvor jeg skal treffe en mulig «samarbeidspartner», og det ser jeg frem til.
Mandelpotetsuppe med trøffelolje:
Antall personer: 4 (6-7 dersom det skal brukes til forrett)
Tid: 30 minutter
Tips: Potetsuppe er også godt uten trøffelolje, har du en annen spennende olje stående i skapet så kan du bruke den istedet.
– 2-3 ss stekeolje
– 1-2 gule løk
– 3 hvitløksfedd
– 700 gram mandelpoteter
– 1,2 liter vann eller grønnsakskraft
– trøffelsalt
– trøffelolje
– nykvernet pepper
– tørkede blomster (kan sløyfes)
Skrell mandelpotetene og skjær dem i store skiver eller terninger. Når du er ferdig med potetene kan du skjære løk opp og hvitløk. Alt skal moses til slutt så hvor store biter du skjærer velger du selv.
Stek løk og hvitløk i litt olje i ca. 5 minutter. Deretter kan du tilsette poteter og vann/kraft. Kok opp og la suppen koke til potetene er møre. Underveis skal du smake til med salt, pepper eller tørkede urter om du vil det. Grunnen til at jeg ikke har skrevet mengden salt i ingredienslisten er rett og slett fordi vi alle har forskjellige preferanser når det gjelder salt i maten, i tillegg så synes jeg det er «vanskelig» å smaksette potetsupper. Derfor ønsker jeg at du skal prøve deg frem til det som passer deg best.
Når potetene er møre skal du kjøre suppen glatt med en stavmikser, eller så kan du bruke en blender dersom du har det.
Pynt suppen med nykvernet pepper, trøffelsalt og trøffelolje rett før den skal serveres. Suppen jeg har tatt bilde av i dag er pyntet til fest med sølvsalt og tørkede blomster i tillegg til trøffeloljen, dette er noe du kan gjøre til fest om du vil. Til hverdags foretrekker jeg bare å bruke urter, olje og pepper.
Jeg håper det smaker! 🙂
4
Legg igjen en kommentar