Vi er en gjeng matbloggere som har gått sammen om å arrangere matutfordringer hvor de bloggerne som er interessert kan delta. Initiativtakeren er Mia fra Green Bonanza, og jeg personlig synes dette er en flott mulighet til å enten lære noe nytt eller hente en oppskrift eller to fra glemmeboken. Månedens utfordring er at oppskriften skal inneholde beter, som i rødbeter for eksempel. Du finner beter i flere farger, men min favoritt av disse er den røde. Les gjerne mer om utfordringen på bloggen til Mia.
Mitt foreløpige bidrag til utfordringen er denne rødbetesuppen med vodka og rømme. Jeg har postet denne oppskriften og bildene tidligere, men tenker at dette er en perfekt anledning til å vise den frem igjen. Jeg har veldig mye å gjøre for tiden, men håper at jeg kan klare å poste et par nye oppskrifter med beter i før måneden er omme. Rødbeter er ikke bare godt i supper nemlig, men også som chips eller i risotto. Jeg håper dere vil like suppen selv om dere har sett den før! 🙂 Lenker til de andre deltakerne i utfordringen vil jeg legge helt nederst i innlegget og skal oppdateres fortløpende.
Rødbetesuppe med vodka og rømme:
Antall personer: 4
Tid: 30-40 minutter
Tips: Du kan selvsagt droppe vodka om du ønsker det, denne suppen kan også gjøres vegansk ved å droppe eller bytte ut rømmen 🙂
– 1-2 ss stekeolje
– 1 stor gul løk
– 1 gulrot
– 3 middels store poteter
– 500 gram rødbeter
– 1-2 dl vodka
– 1,2 liter grønnsaksbuljong eller kraft
– 1-2 ts salt
– 3-4 ts rømme
– 3 ss friske urter
Start med grønnsakene; skrell, og skjær løk, gulrot, poteter og rødbeter i skiver. Ha løken over i en oppvarmet kjele med litt stekeolje. Stek løken i 5 minutter til den er blank og tilsett vodka. Rør godt mens vodkaen koker inn/fordamper, og tilsett deretter resten av grønnsakene.
Grønnsakene skal stekes i noen minutter før du har i grønnsaksbuljong, salt og evt. annet krydder du måtte ønske. La suppen koke i ca. 25 minutter før du moser alt med en stavmikser.
Ved servering så tilsetter du rømme og friske urter. Jeg pleier å bruke timian til rødbetesuppe og synes det er veldig godt. Kan også anbefale varme rundstykker med smør her, det smaker utrolig godt 🙂
Sjekk gjerne ut noen av de andre bloggernes bidrag også;
Spiselandslaget har laget en rødbetesuppe med kjøttboller, karve og dill – noe jeg er veldig glad for, en god suppe er super mat nå på høsten.
Sunnerealternativ.no smeller til med en browniesoppskrift (må prøves).
Godtsuntogbillig velsigner oss med sjokoladekake, dette kan vi ikke si nei takk til, kan vi vel?
Det er mye god bakst ute og går når rødbetene slippes fri på kjøkkenbenken, Kjøkkenmagi deler sin oppskrift på rødbetemuffins.
Miasmat kan friste med en ovnsbakt rødbetehummus, vi slipper ikke unna kikertene her men det er helt greit, bare se på denne flotte retten 🙂
Enestående mat er sørlending slik som jeg, og sørlendinger er kjent for å ha god smak 😉 Derfor er det viktig å få med denne terten hun har laget, vi bare vet at dette er bra mat.
[…] kjøttboller, karve og dill, Siv baker og steike Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler, Basilico Rødbetesuppe med vodka og rømme, Greta G Coleslaw med rødbeter, Matmagi Rødbete-salat med mangold og gresskarkjernolje, the […]