Marrokanskinspirerte kjøttboller med ruccolasalat, aioli og pitabrød er nydelig til både lunsj og middag! Jeg husker ikke eksakt hvor jeg fikk tak i denne oppskriften, da jeg fant den i min oppskriftsbok her om dagen. Er veldig glad for at jeg har skrevet ned oppskrifter som jeg kan ta frem og lage igjen og igjen – denne oppskriften var det lenge siden jeg hadde laget så jeg tenkte jeg skulle vise den frem. Den er veldig god og mettende, og konseptet med pitabrød fullt av godsaker slår aldri feil når man har lyst på noe godt til middag. Ruccolasalaten og cherrytomatene sørger for at maten føles frisk samtidig som at du blir god og mett. Ingredienslisten ser lang og komplisert ut, men er du som meg så har du kanskje en del urter og krydder stående hjemme? Uansett så synes jeg at dette er en middag som bør prøves, for dette smaker utrolig godt.
Marrokanske kjøttboller:
Antall personer: 3-4
Tid: ca. 45 minutter – 1 time
Tips: Jeg liker å ha kjøttbollene og salaten i pitabrød, men du kan også spise det med bulgur eller couscous.
– 5 grove pitabrød (eller mer dersom du ønsker det)
– 1 dl økologisk melk
– 1/2 pitabrød
– 800 gram økologisk lammekjøttdeig
– 1-2 ss oregano
– 4 ss finhakket persille
– 1-2 ss finhakket mynte (frisk eller tørket)
– 3 hvitløksfedd
– 2 ts pepper
– 1-2 ts salt
– 2 ss olivenolje
– 1 boks med hakkede tomater
– 2-3 revet hvitløksfedd
– 1 ss harissa/sriracha
– 1 pose ruccola
– cherrytomater
Aioli:
– 2 eggeplommer
– 1 ts salt
– 2 hvitløksfedd
– 1,5 dl olivenolje/olivenolje
– 1 ss sitronsaft
– 1 ss gresk yoghurt (kan sløyfes)
Forvarm ovnen på 200 grader.
Ha melk og revet pitabrød sammen i en bolle. La melken trekke inn i brødbitene i noen minutter. Når det meste av melken er absorbert av pitabrødet skal du ha i kjøttdeig, oregano, persille, mynte, revet hvitløk, salt og pepper. Bland ingrediensene godt til du får en fast masse.
Lag kjøttboller i passe størrelse og stek i 5 minutter på middels varme. Stek gjerne i flere omganger dersom nødvendig. De ferdigstekte kjøttbollene skal hvile på en tallerken.
Ha olivenolje, revet hvitløk, tomater og harissa/sriracha i den samme stekepannen som du brukte til å steke kjøttbollene i. Gi et raskt oppkok og sett ned varmen til under middels. Ha i kjøttbollene og la dem koke sausen i ca. 15 minutter.
Dersom du ønsker å ha med aioli kan du lage denne mens tomatsausen koker. Sørg for at ingrediensene er romtempererte før du begynner. Riv hvitløksfeddene og ha dem i en bolle sammen med salt og 2 eggeplommer. Pisk til alt er blandet. Deretter heller du i olje i en tynn stråle mens du pisker. Pisk til du får en majones. Rør inn litt sitronsaft og gresk yoghurt dersom du ønsker det.
Når tomatsausen er ferdig skal du varme pitabrødene i ovnen i noen minutter. Ha ruccola, cherrytomater, kjøttboller og aioli på et fat slik at alle kan forsyne seg. Jeg er veldig glad i å spise dette med pitabrød, men du kan selvsagt bruke annet tilbehør om ønskelig 🙂
0
Smakte helt fortreffelig! Marrokanske kjøttboller er absolutt en av mine nye favoritter på middagsbordet 😀
Kjempebra 😀
Ser hærlig ut. Skal absolut prøves!
Takk! Det er absolutt verdt å prøve ja 😀