Kylling, parmaskinke og ost gir en strålende kombinasjon av smaker, og det er nok ikke mange som ikke synes at dette er noe godt. Dette er en rett som jeg pleide å lage ganske ofte før, men den har dessverre gått i glemmeboken det siste året. Når man blogger om mat så er det mange nye ting som hele tiden skal testes ut, og da er det lett å glemme at det enkle ofte er det beste. Oppskriften er ikke komplisert i det hele tatt, og så er den så god! Dette er en middag du kan servere til både hverdags og fest.
Mozzarellafylte kyllingfileter:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Prøv å fylle kyllingfiletene med urter – basilikum, oregano eller timian i tillegg til osten.
– 4 økologiske kyllingfileter eller kyllingbryst
– 4 ts grønn pesto
– 125 gram mozzarella
– 4 tynne skiver av parmaskinke
– 250 gram cherrytomater
– 1 dl hvitvin
– 1 ss olivenolje
– nykvernet pepper
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Legg kyllingfiletene på en fjøl, bruk en skarp kniv til å skjære en lomme i hver av filetene.
Legg en ts pesto i hver lomme, ha på en skive mozzarella før du lukker og surrer filetene med en eller to skiver parmaskinke.
Cherrytomatene skal deles i to, du kan også steke dem hele om du ønsker det.
Ha kyllingfiletene over i en ildfast form. Deretter sprinkler du over olivenolje, hvitvin, cherrytomater og nykvernet pepper. Stek dem i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk at kjøttet er gjennomstekt ved å skjære et snitt i midten av kyllingfileten. Kjøttet skal være hvitt, og væsken som kommer ut skal være klar.
Server disse deilige filetene med ris, pasta eller ovnsbakte grønnsaker. Husk å tilberede dette underveis mens formen er inne i ovnen. 🙂 Øs sjyen over kyllingfiletene rett før de skal serveres.
11
Dette så himmelsk godt ut. Skal prøve det ut til uken. Takk for flott blogg .
Tusen takk for komplimentet, det betyr mye for meg 🙂 Det kommer flere fine oppskrifter snart.
🙂