Hjemmelaget hvitløksmajones er raskt og enkelt å få til. Jeg pleide å kjøpe dette på butikken, men etter at jeg prøvde å lage det selv ville jeg ikke kjøpe det ferdiglaget lenger. Denne helgen ble vi fristet av tanken på pommes frites med aioli, og siden vi fremdeles har øl-uke så bestemte vi oss for å ha i litt øl som smaktilsetning. Du trenger ikke å bruke mye øl (en eller to spiseskjeer gjør susen), og denne oppskriften er også veldig god uten øl. Det er helt opp til deg hvordan du vil lage den (så lenge du lager den 🙂 ).
Aioli:
Antall personer: 3-4
Tid: 10 minutter
Tips: Kan varieres med chili, urter og andre kryddere.
– 2 eggeplommer
– 1 ts salt
– 3 hvitløksfedd
– 1 ts Dijon sennep
– 1 ss hvitvinseddik
– 2 dl solsikkeolje
– 1/2 ts vann
– 1 ts sitron
– 2 ss øl
– pepper
Skal du lage aioli er det viktig å huske på at det bør være lik temperatur på ingrediensene.
Pisk eggeplommene med litt salt før du har i sennep, hvitvinseddik og finhakket hvitløk. Når ingrediensene er rørt inn skal du tilsette litt olje. Husk på at oljen skal helles i en tynn stråle. Ha i litt og litt olje mens du pisker, da unngår du at majonesen skiller seg. Når halvparten av oljen er tilsatt skal du ha en teskje vann i bollen. Fortsett å ha i olje samtidig som at du pisker. Etter noen minutter skal aiolien ha fått en tjukk konsistens.
Når du står igjen med en flott, gul majones skal du tilsette sitron, øl og nykvernet pepper. Aiolien er kjempe god til pommes frites, foccacia eller sjømat.
1
Aioli med øl høres ut som en spennende vri på noe som allerede er knallgodt til pommes frites 😀 Dette skal prøves ut!