Liker du øl og biff? Det håper jeg du gjør! En saftig biffrett som er paret med smaksrik, mørk øl vil man ikke si «nei takk» til. Det vil iallefall ikke jeg. Kombinasjonen øl/biff er noe vi skulle ønske at vi kunne spise oftere, men siden det ikke er helg hver dag så gleder vi oss litt ekstra hver gang denne retten skal på bordet. Til tross for den lange ingredienslisten er denne veldig enkel å lage. Det du trenger mest av her er tålmodighet, og lysten på å spise noe godt selvfølgelig. Lysten på noe godt er kanskje det aller viktigste.
Oppskriften fant jeg i et Mat fra Norge blad i 2012. Nå husker jeg dessverre ikke lenger hvilket blad det var, men oppskriften har vært med meg siden. Retten er saftig, full av sødme og veldig, veldig god.
Tom for idéer til helgekosen? La ditt neste festmåltid bli en saftig ølbiff!
Ølbiff med søtpotet og fennikel:
Antall personer: 2
Tid: 45 minutter
Tips: Denne retten er også god sammen med bakt potet og andre rotgrønnsaker.
2 økologiske biffer a la 200 gram
1 dl Guinness
1/2 ts salt
2 ss smør
pepper
Saus:
2 ss sukker
1 ts honning
3-4 sjalottløk
3 ss presset saft fra appelsin
3 dl Guinnes
4 dl oksekraft
2 ss smør
2 ss hakket persille
Ovnsbakt søtpotet og fennikel:
2 søtpoteter
1 fennikel
1 ss olje
1 ss smør
saften av 1/2 appelsin
2 ss hakket timian
salt og pepper
Biffstykkene bør marineres natten før du skal lage denne retten. Legg biffene i en plastpose, ha i 2 dl øl og en klype salt. Klem ut luften i posen, knytt igjen og la den stå natten over. Tørk av biffene før du krydrer dem med pepper. Stek dem i smør i ca. 2-4 minutter på hver side.
For å lage sausen må du varme opp sukker sammen med sjalottløk og oksekraft/buljong. Når løken er lett karamellisert skal du ha i appelsinsaft, honning og øl. Reduser sausen ned til halvparten (reduser den gjerne enda mer også) og rør inn 2 ss smør. Tilsett salt, pepper og timian for å få den smaken du ønsker. Jeg foretrekker å lage sausen mens grønnsakene bakes i ovnen.
Forvarm ovnen på 225 grader. Skrell og skjær fennikel og søtpoteter i passende biter og legg dem i en smurt ildfast form. Smelt smøret og rør inn appelsinsaft, urter og krydder. Hell sausen over grønnsakene. La grønnsakene bake i ovnen i 20 minutter.
Serveres med salat og godt øl ved siden av 🙂
0
WOW! Ølbiffen smakte til de ekstreme grader godt 😀
Den smakte like godt som alltid 😉
nom nom 😀
Koselig at du liker den 😀
That is very attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger. I have joined your rss feed and stay up for searching for more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks|