I det siste så har de fleste av mine matprosjekter gått helt på tverke. Jeg er tydeligvis inne i en periode hvor jeg ødelegger all maten jeg tar i, og det kan være ganske frustrerende. I dag fant jeg ut at jeg rett og slett skulle lage noe med skalldyr slik at jeg slapp å brenne enda mer mat. Jeg vet ikke om frustrasjon passer helt inn i en matblogg? Det er uansett godt å få det ut noen ganger, og det føles faktisk litt godt å ha skrevet dette nå.
Dagens middag ble heldigvis vellykket! Endelig 🙂 Når man er skalldyrentusiast så er man stadig på jakt etter nye metoder å tilberede skalldyr på, og i dag ville jeg teste stekeovnen til hjerteskjellene jeg hadde kjøpt på Fiskebrygga. Hjerteskjell har egentlig ikke godt av å dampes i kjeler og gryter, de små delikatessene blir så lett overkokt av det – og da er stekeovnen et perfekt sted å tilberede dem. Ovnsbaking er en enkel og rask måte å lage seg et herlig skalldyrmåltid på. Denne oppskriften kan enten brukes sammen med pasta, eller du kan bruke skjellene alene som en liten forrett.
Jeg vil ønske alle en fin lørdag, og så håper jeg at vi slipper brent mat på kjøkkenet fremover. God helg! 🙂
Ovnsbakte hjerteskjell med jalapeño- og basilikumsmør:
Antall personer: 2
Tid: 30 minutter
Tips: Du kan droppe jalapeño dersom du ikke finner dette, bruk gjerne annet krydder du har liggende i så fall.
– 1 kg hjerteskjell
– 50-100 gram smør
– 2 jalapeños
– 5 ss frisk basilikum
– 1 ts hvitløkspulver
– 1-2 ts nykvernet pepper
– 200 gram modne cherrytomater
– 2 ss olivenolje
Ha hjerteskjellene i lettsaltet, kaldt vann mens du tilbereder smøret. Da kvitter de seg med en del sand.
Forvarm ovnen på 225 grader. Del smøret i mindre biter og legg dem i en skål. Smøret skal bli mykt, men ikke smelte. Skru på grillelementet på stekeovnen. Legg chilien på en stekeplate og inn i ovnen. La de grilles i ovnen til skinnet blir brunt/svart. Følg med underveis da prosessen kan gå veldig fort. Når de er ferdige skal de tas ut og stå til kjøling i noen minutter. Skru av grillelementet i ovnen og sett den i «vanlig» modus.
Når chiliene har kjølt seg ned skal du skjære av toppen. Dersom du ikke ønsker det veldig spicy kan du fjerne frøene (jeg pleier å beholde et par frø for smakens skyld). Finhakk chili og 2 ss basilikum, ha dette over i skålen med smøret. Tilsett en teskje hvitløkspulver og rør i smøret til alt er rørt inn.
Finn frem en langpanne eller en stor ildfast form. Strø nykvernet pepper i bunnen. Del cherrytomatene i to og ha dem over i formen sammen med finhakket basilikum. Sprinkle over olivenolje og sett formen inn i ovnen (ca. 10 min).
Rens hjerteskjellene og ta ut den ildfaste formen. Skjellene skal deretter legges i den ildfaste formen og blandes godt med tomatene. Prøv å unngå at noen skjell ligger oppå hverandre, men det er ikke verdens undergang om det ikke er nok plass. Fordel smøret over skjellene, bruk så mye smør du liker. Sett formen inn i ovnen igjen og la hjerteskjellene bake i 5-9 minutter.
Når de fleste skjellene har åpnet seg er de ferdige og du må ta ut formen. De skjellene som ikke har åpnet seg er dårlige skjell og må kastes.
Server skjellene med pasta, crispy poteter eller som en forrett med ristet brød.
1
Ser nydelig ut og bra beskrevet, lett å lage mat etter en så lettfattelig oppskrift! 🙂 Kan anbefales! 🙂 🙂
Tusen takk, Michael! Det er hyggelig å se at du har glede av oppskriften 🙂
Kanskje du har begynt hundedagene litt tidlig? Det er uansett godt å få ut litt frustrasjon syns jeg, også er det godt for andre å se at ikke alt matbloggere lager er perfekt 😉
Dette så veldig godt ut! Jeg er også glad i sjømat og leter etter nye måter å lage sjømat på.
Huff, det kan hende. Det har vært mye frustrasjon og brent mat til middag i det siste :p Noen ganger så fungerer man ikke på kjøkkenet, og det kan være godt å bare si det som det er noen ganger, haha. Jeg må si jeg ble veldig fornøyd med disse skjellene, det smakte fortreffelig (og så var det fint med et godt måltid igjen ;))
Glad du likte oppskriften 😀