Røstipoteter er et flott tilbehør til høstens lammekjøtt, og et godt innslag til månedens utfordring som skal inneholde poteter. Jeg nevnte i forrige innlegg at Ina fra Mat på bordet leder utfordringen blant matbloggerne som er med. Innlegg med de andre bidragene kommer i morgen, dersom du ønsker litt potetinspirasjon så er du velkommen hit i morgen og 🙂
Det tar litt tid å lage røstipoteter. Derfor bestemte jeg meg for å holde resten av maten veldig enkel; lammekotelettene trenger kun litt salt, smør og olje – og rødvinssausen jeg har brukt er fra Jacobs. Ønsker du å lage din egen rødvinssaus så må du gjerne gjøre det, men akkurat til denne retten så foretrekker jeg Jacobs. Det er vanskelig å forklare hvorfor den sausen er så god, jeg synes bare den passer så godt sammen med lammekjøttet og røstipotetene.
Ovnsbakte røstipoteter med lammekoteletter og rødvinssaus:
Antall personer: 4
Tid: ca. 1 time
Tips: Lag gjerne din egen rødvinssaus dersom du har en favoritt, du kan også smaksette potetene med urter eller røkt paprika.
– 4/8 lammekoteletter (her kommer det an på hvor mange du skal ha per person)
– 1 pakke rødvinssaus fra Jacobs
– 1,5 kg poteter (jeg brukte kokefaste)
– 3 ss smør
– 1 ss olivenolje
– 2-3 ts salt
– 2 ts svart pepper
– 1 ss hvitløkspulver
– 2-3 ss revet parmesan
Start med å skrelle potetene. Når potetene er ferdig skrelt skal du rive dem og ha bitene i en stor arbeidsbolle. Det tar en stund å rive potetene, men når dette er over er det meste gjort. Forvarm ovnen på 200 grader.
Fyll arbeidsbollen med vann slik at du får skylt vekk noe av stivelsen i potetene, hell ut vannet og gjenta prosessen en gang. Tørk potetene så godt du kan med kjøkkenpapir, jeg pleier bare å bruke kjøkkenpapiret som en slags hanske hvor jeg klemmer ut vannet. Prøv å få potetene så tørre som mulig.
Når du er ferdig med å tørke potetene skal du tilsette smeltet smør og olivenolje, hvitløkspulver, salt, pepper og parmesan. Rør godt slik at krydderet fordeler seg jevnt. Legg potetmassen utover en bakepapirkledd stekeplate, bruk hele plassen på brettet.
Sett stekeplaten inn på nederste rille og la det stå i ca. 15 minutter, etter dette skal du ta den ut og sette den inn på øverste rille hvor potetene skal stekes i 10-15 minutter til. Følg litt med på potetene de siste 10 minuttene, kantene vil bli brune, men pass på at det ikke blir brent.
Mens potetene er inne i ovnen kan du steke kjøttet og lage sausen. Salt kjøttet før du steker det i smør og olje noen minutter på hver side, når kjøttet kjennes fast er det ferdig (pass på at det ikke er for hardt, men du steker det slik du foretrekker).
Server potetene med lammekjøtt og saus umiddelbart etter at de er ferdige, jeg synes de er aller best når de er nystekte.
Dersom du ønsker det kan du lage en frisk tomatsalat til å ha ved siden av 🙂
1
[…] Basilico: Ovnsbakte røstipoteter med lammekoteletter og rødvinssaus […]