I dag er det kanskje siste gangen jeg lager en rett med butikkjøpt pasta her på bloggen. Jeg var nemlig så heldig å vinne en pastamaskin fra Philips i går. Det var Matbloggsentralen som holdt konkurransen, og da jeg fant ut at jeg hadde vunnet ble jeg så glad at jeg glemte alt jeg skulle si i en presentasjon vi hadde på skolen. Det ble noen øyeblikk med rødming og opplesning fra notater, men det er greit, for jeg vant en PASTAMASKIN! Trenger kanskje ikke si at jeg har ønsket meg en slik ganske LENGE 🙂
Min kjære samboer har ikke snakket om annet enn denne pastamaskinen det siste døgnet, og vi ble enige om at vi måtte feire med en deilig middag. Valget falt på en klassisk, enkel og smaksrik pastarett. Pasta all’amatriciana er en av de mest kjente pastarettene fra regionen rundt Roma. Sausen består originalt av guanciale, tomater og pecorino, men i dag har jeg brukt finhakket pancetta for det var dette jeg hadde tilgjengelig. Bruk søte tomater, masse pecorino og MYE nykvernet svart pepper og du får verdens beste pastasaus. Du kan friske opp sausen med basilikum- eller sitronolje, men det er ikke nødvendig.
Pasta all’amatriciana:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Du kan lage denne sausen med økologisk bacon, eller så kan du helt fint droppe kjøttet. Bruker du gode råvarer så vil sausen bli god uansett.
– 1 pakke økologisk pancetta/bacon
– 500 gram spaghettini
– 1 løk
– 4 fedd hvitløk
– 1 ss tørkede chiliflak
– 1-2 ts havsalt
– 2 bokser hakkede tomater (Mutti)
– pecorino/parmesan (så mye du vil)
– nykvernet svart pepper
Kok opp vann til pastaen.
Stek pancetta eller bacon på lav varme i en stekepanne med plass til saus. Når pancettaen er sprøstekt skal du ta det ut og legge til side. Finhakk løk og hvitløk, prøv å få til så små biter du bare klarer. Stek løken i baconfettet i 3 minutter, deretter tilsetter du chiliflak, litt salt og de hakkede tomatene. Kok opp sausen på middels varme og la den småkoke i 15 minutter.
Når sausen koker kan du samtidig koke pastaen etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdigkokt skal du ha det over i et dørslag. Spar på 2 dl av kokevannet, dette skal du spe ut sausen med. Ha pastaen tilbake i gryten, tilsett kokevannet og tomatsausen. Rør godt før du strør over revet ost og nykvernet pepper.
Håper det smaker 🙂
0
Gratuler med seieren 🙂
Tusen takk, Kokebloggen 😀 Nå blir det mye god pasta 🙂
Nydelig <3