Velkommen til Basilico! Endelig er jeg i gang. Det tok mye lenger tid enn forventet å starte opp denne bloggen, og det beklager jeg. Men nå er jeg altså i gang, og jeg ser frem til å dele oppskrifter med dere. Det er under to uker til jul, og julestemningen har dessverre ikke meldt seg hos meg enda. På kjøkkenet mitt er det fremdeles sommer ser det ut til, men jeg håper at dette vil endre seg snart. Jeg spiser ikke mye pasta i hverdagen, men når man kommer over gule tomater er det bare å hive seg rundt. For ordens skyld, du kan bruke denne oppskriften som lasagnesaus, i tomatsuppe eller en tradisjonell tomatsaus du koker lenge, og du kan selvfølgelig bruke røde tomater (aller helst cherrytomater). Denne gangen har jeg valgt min favoritt, min «verdens beste og enkleste tomatsaus».
Du trenger faktisk kun 4 ingredienser og litt tålmodighet. Enklere blir det ikke! Ved siden av pastaretten har jeg også laget en basilikumsalat med tomater og ost, da jeg synes at en enkel pastarett i seg selv kan være litt kjedelig. Det fine med matlaging er at man selv velger hvordan man vil ha det.
Til denne retten trenger du:
– 400/600 gram tomater
– 3-4 ss olivenolje
– 2-3 fedd hvitløk
– frisk basilikum (jeg bruker som regel en halv potte)
– evt. salt og pepper
– pasta
Det første må gjøre er å vaske og dele tomatene i to. Varm gryten på svak varme (jeg varmer den opp på styrke 2 av 6, før jeg skrur ned varmen til 1) og ha i olivenolje. Når olivenoljen er varmet opp så legger du tomatene i gryten med frøsiden opp. Riv eller finhakk hvitløksfeddene og ha dem i gryten sammen med revet basilikum, og la dette småkoke i ca. 20-30 minutter på svak varme. Jeg synes at sausen er best uten salt og pepper, men dette vil selvfølgelig variere fra person til person. Her anbefaler jeg at du smaker deg frem.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Litt basilikum- eller chiliolje, nykvernet pepper og revet parmesan drysset over ferdigkokt pasta smaker nydelig og komplementerer retten på en god måte. Du kan toppe retten med basilikumblader, og en salat ved siden av. Basilikumsalaten jeg laget denne gangen består av cherrytomater, creamy Gouda, olivenolje og kvernet pepper.
Velbekomme!
0
Det så sykt digg ut! Vil ha mer!
Tusen takk 😀 Mer kommer!
Mmm … Yummy! Retten ser fabelaktig ut 😀
Ser utrolig godt ut <3 Vi er så glad for at vi har opplevd matlagingen din!
Tusen takk! Det blir forhåpentligvis flere middager fremover 😉
Wow!
That is the shit!
:D:D:D
Look so good, ready to eat right now. Your photos are beautiful!
Thank you! 🙂 This tomato sauce is very tasty.
Happy new year 😀