Det er noe beroligende med regn om sommeren. Regnet er avslappende å lytte til, og man føler ingen dårlig samvittighet ved å krype under et teppe med en kopp te. Det beste med regnet dog, er at man slipper å vanne i hagen. Urtene som vokser i hagen min har det veldig bra akkurat nå, jeg håper det fortsetter å komme litt regn gjennom sommeren. Vi får se om jeg ender opp med å plante enda flere urter 🙂
Dagens oppskrift er en pastarett med ingredienser jeg har plukket i hagen; basilikum, oregano og løpstikke + andre godsaker jeg fant i skapene her. Jeg spiser ikke pasta så ofte lenger og derfor er det stas å gjøre noe ekstra ut av måltidet. Bruker du gode råvarer er dette en rett du kan servere til hverdags og fest.
På torsdag var jeg forresten invitert på kundekveld hos Kusmi Tea, min favoritt av tebutikker. Jeg fikk en goodie bag og smaksprøver, og jeg kjøpte også ny te ved siden av dette. Teen jeg kjøpte skal jeg lage iste av, og jeg skal vise dere hvor lett man kan gjøre det. Ønsker dere å prøve te fra Kusmi så vil jeg anbefale butikken på Oslo City, det er ei svensk jente som jobber der (husker ikke hva hun heter, men jeg tror hun har ansvar for innkjøp) og hun er alltid hyggelig og hjelpsom, og veldig kunnskapsrik. Hun fortjener masse skryt rett og slett, for hun gir super service. Jeg legger ut noen bilder fra kundekvelden snart for dere som er interessert 🙂
Pasta med saus av soltørkede tomater, løpstikke og basilikum:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Har du en urtehage eller urter stående på kjøkkenet kan du bruke disse til å pynte opp maten med. Jeg plukket litt forskjellige typer oregano i hagen som jeg la på maten helt til slutt, og det smakte nydelig 🙂
Tips 2: Sausen passer godt som vegetar, dropp gjerne kjøttet dersom du ønsker det.
– 450 gram økologisk kjøttdeig
– 2 ss olivenolje
– 2 ts salt
– 1 stor gul løk
– 4 hvitløksfedd
– 8-10 soltørkede tomater
– 1/2 potte basilikum + ekstra basilikum til pynt
– 1 løpstikkeblader
– 1 boks hakkede tomater (Mutti)
– 2 dl økologisk kremfløte
– 2 dl grønnsaksbuljong
– 250 gram papardelle eller spaghetti
– revet parmesan
Stek kjøttdeig i en stekepanne på middels varme, og sett dette til side. Deretter skjærer du løk og hvitløk, du trenger ikke finhakke grønnsakene her for sausen skal senere moses med en stavmikser.
Ha 2 ss olivenolje i en gryte og tilsett hakket løk, hvitløk, soltørkede tomater og salt. La dette frese i 3-4 minutter. Når løken er blank skal du tilsette basilikum, løpstikke, hakkede tomater, kremfløte og buljong/kraft. Kok opp sausen før du skrur ned varmen og la sausen koke i ca. 20 minutter.
Mens sausen koker kan du også koke pasta.
Når sausen er ferdigkokt skal du kjøre den glatt med en stavmikser før du heller den over i stekepanna med kjøttdeig. Rør godt slik at sausen dekker kjøttet.
Jeg brukte et serveringsfat til å servere maten, men du kan også servere den i tallerkener eller slik du selv ønsker. Strø over masse revet parmesan eller en annen god ost, topp gjerne retten med nykvernet pepper og friske urter også.
0
Nå ble jeg sulten. Dette så bare lekkert ut.
Takk, prøv gjerne masse forskjellige urter 🙂