10. mai og snø – det henger ikke helt på greip i mitt hode. Det er jo nå vi skulle kjent duften av syriner og friske jordbær. Men jeg er ved godt mot likevel! Sommeren er definitivt på vei og derfor laget jeg en flott Pavlova i dag. Oppskriften er perfekt til bursdager og 17. mai (som er om en liten uke, hurra!), men min versjon har ikke skikkelig krem. Jeg har rett og slett bare brukt sitronkrem og bringebærsaus her. Personlig så foretrekker jeg Pavlova uten kremen, jeg liker nemlig litt ekstra krønsj i pavlovaen min.
Pavlova er enkelt å lage, men det er også enkelt å ødelegge den. Derfor skriver jeg ned noen tips under her som jeg har lest på nett og som funker for meg hver eneste gang:
1. Bakebollen må være ren og uten fett, jeg pleier å bruke en i enten glass eller metall. Ha litt sitronsaft på et stykke kjøkkenpapir og rens bollen før du setter i gang.
2. Pass på at eggene er romtempererte før du setter i gang, de kan tas ut av kjøleskapet 20 minutter før.
3. Det er viktig at du ikke får noe som helst av eggeplommen sammen med eggehvittene.
4. Marengsen kan lages dagen før, men vent med å pynte den til den skal serveres.
Jeg har ikke skrevet ned oppskriften på sitronkremen i dette innlegget, men legger den gjerne ut i et eget innlegg senere om noen ønsker det. Synes dagens oppskrift ble mer enn lang nok 😛
Pavlova med bringebærsaus og sitronkrem:
Antall personer: 6
Tid: 1 1/2 time +/-
Tips: Ikke pisk marengsen for hånd, det gjorde jeg og det angrer jeg på nå 😛
– 4 romtempererte eggehvitter
– 2,5 dl sukker
– 1 ts hvitvinseddik
– 1 ts maizena
– 1 vaniljestang
– 1-2 ss sitronkrem
– 300 gram bringebær
– 2 ss melis
– 1 ss vann
– spiselig gullstøv (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 150 grader (ikke varmluft). Legg frem et stekebrett med bakepapir på og tegn en sirkel der hvor du vil steke pavlovaen. Pisk eggehvittene i en bakebolle til de danner stive topper, tilsett en og en spiseskje sukker underveis til marengsen ser glanset ut. Etter dette skal du ha i hvitvinseddik, maizena og frøene i vaniljestangen.
Ha marengsen over på bakepapiret der hvor du tegnet sirkelen. Noen velger å forme pavlovaen slik at det blir et «krater» i kaken, jeg lot min kake bli flat med tanke på det enkle tilbehøret jeg skulle ha. Stek kaken miderst i ovnen i 1 time. La den kjøle seg ned i ovnen før du tar den ut, da unngår du at den sprekker.
Lag bringebærsaus mens pavlovaen kjøler seg ned. Rør sammen halvparten av bringebærne, melis og vann før du knuser det til saus med en stavmikser.
Knekk pavlovaen i biter og dander bitene pent på et stort serveringsfat. Hell over bringebærsaus i tynne striper, pynt kaken med friske bringebær, litt melis og gullstøv.
12
Legg igjen en kommentar